Αρχική Περιβάλλον Υποβρύχιο ρομπότ στον καθαρισμό βυθού στην Αλλόνησο

Υποβρύχιο ρομπότ στον καθαρισμό βυθού στην Αλλόνησο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
υποβρυχιο ρομπότ
Διαφήμιση

Υποβρύχιο ρομπότ στην υπηρεσία καθαρισμού του βυθού στην Αλόννησο χρησιμοποιήθηκε στην περιβαλλοντική δράση της Aegean Rebreath που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου, στο πλαίσιο του Δικτύου Μπλε Δήμων, όπου η Αλόννησος είναι μέλος.

Γιατί στην Αλόννησο, το «μπλε» έχει… «πράσινη» απόχρωση!

καθαρισμός βυθου

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε διευρυμένο πεδίο σε όλο το νησί, με επιχειρήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, καθαρισμούς σε δύο λιμάνια, Βότση και Γέρακα, καθαρισμό ακτών, ανελκύσεις εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους με τη καινοτόμο χρήση υποβρύχιου ρομπότ και ερευνητικές δραστηριότητες για μετρήσεις μικροπλαστικών.

10.jpg

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν πενήντα εθελοντές, ενώ σημαντική ήταν η υποστήριξη της MOM-THALASSA με την παροχή σκάφους, που συνέβαλε στην ανέλκυση διχτυών, του καταδυτικού κέντρου Triton Dive Center, καθώς και της εταιρείας I Machines με την παροχή του υποβρύχιου ρομπότ.

καθαρισμός βυθου

Ένας τόνος δίχτυα και πετονιές

Όσον αφορά στα ευρήματα, ο απολογισμός εντυπωσιάζει. Μεταξύ άλλων ανελκύσθηκαν και συλλέχθηκαν 900 κιλά δίχτυα, 2 σακιά πετονιές, 400 πλαστικά μπουκάλια, 95 γυάλινα μπουκάλια, 26 λάστιχα αυτοκινήτων, 4 σακιά πλαστικά θραύσματα, 110 σωλήνες πλαστικοί, 78 μουσαμάδες, 3,5 τσουβάλια σχοινιά, 854 καπάκια μπουκαλιών, 2 ομπρέλες θαλάσσης, 2 ξαπλώστρες, 1 καρέκλα και 1 σκάλα σκάφους όπως και πλήθος άλλων απορριμμάτων.

Η σημαντική ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της APIVITA και της Ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ «κάθοδος» των καφέ μεδουσών – Γιατί δεν πρέπει να τις βγάζετε από τη θάλασσα
Επόμενο άρθροΤο όφελος της ορμονικής θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο μαστού