Αρχική Ειδήσεις Το παρασκήνιο των παραιτήσεων Δημητριάδη – Κοντολέων

Το παρασκήνιο των παραιτήσεων Δημητριάδη – Κοντολέων

0
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΕΑ (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) - παραιτήσεις
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκάλεσαν οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος, ως «αντίδοτο» στην πολιτική τοξικότητα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνεχίζει: «Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος και έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του».

Λίγο μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη ακολούθησε η παραίτηση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέοντος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων και η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

«Πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ.

Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη μετά την ανακοίνωση παραίτησης του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Α. Τσίπρας: «Όλα θα έρθουν στο φως»

«Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για την παραίτηση του ΓΓ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εξερχόμενος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Και σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «κάποια στιγμή λοιπόν οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας». «Και όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις μέρες με τη βοήθεια της των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Όλα θα έρθουν στο φως».

«Οι ηχηρές παραιτήσεις υπό το βάρος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποτελούν ομολογία ενοχής και επιβεβαιώνουν τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το δικό του “watergate”. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Δικαιώνεται η επιμονή του Ν. Ανδρουλάκη για διαφάνεια και δημοκρατία»

«Η επιμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από την κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα στην παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον πρωθυπουργό» τονίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αντιπρόεδρος της Βουλής, σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών» καταλήγει στην ανάρτηση του ο κ. Κωνσταντινόπουλου.

Ο Γιάννης Μπρατάκος αναλαμβάνει ως γενικός γραμματέας πρωθυπουργού μετά τις παραιτήσεις

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται γενικός γραμματέας πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ακολουθεί το βιογραφικό του Γιάννη Μπρατάκου:

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης αναλαμβάνει την θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Νέος Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Διαφήμιση