Αρχική Καταστροφές Πυρομετεωρολογική ενημέρωση για την φωτιά στη Νέα Πέραμο

Πυρομετεωρολογική ενημέρωση για την φωτιά στη Νέα Πέραμο

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ενημέρωση εξέδωσε σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρόπυργου Νέας Περάμου Αττικής το πρωί της Παρασκευής 05.08.2022, η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr.

Διαβάστε σχετικά: Μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο – Έκλεισε η Ολυμπία Οδός

Φωτιά - Νέα Πέραμος - Ελευσίνα
Εικόνα: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Αναλυτικά η ενημέρωση:

  • Με βάση τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ / meteo.gr πλησίον της πυρκαγιάς στη Βλυχάδα Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν αυτή την ώρα (05.08.2022, 11:45) ΒΒΔ άνεμοι στα 3 μποφόρ με ριπές έως 30-40 km/h, η θερμοκρασία είναι 31-32 ˚C, ενώ η εκτιμώμενη περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων εκτιμάται ότι είναι χαμηλή (8-10%).
  • Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία (Εικόνα 2), τις αμέσως επόμενες ώρες (05.08 12:00 –  16:00/17:00) αναμένεται να επιδεινωθούν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Β διευθύνσεις και την διατήρηση της περιεχόμενης υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %). 
  • Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 05.08 17:00/18:00 και 06.08 06:00/07:00 αναμένεται μερική βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα 3-4 μποφόρ από ΒΒΔ διευθύνσεις, ωστόσο η υγρασία της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (< 15 %).
  • Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 06.08 (07:00/08:00) αναμένεται εκ νέου επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Β διευθύνσεις και της πτώσης της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).

FireWeatherUpdate NeaPeramos f

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση σχετικά και με την εξέλιξη των πυρομετεωρολογικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες.

Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι. Παραμείνετε ασφαλείς. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στον Λουτρόπυργο της Νέας Περάμου, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στον Λουτρόπυργο της Νέας Περάμου, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο – Έκλεισε η Ολυμπία Οδός
Επόμενο άρθροGov.gr Wallet: Άνοιξε για όλους η πλατφόρμα για τα ψηφιακά έγγραφα