Αρχική Καταστροφές Μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο – Έκλεισε η Ολυμπία Οδός

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο – Έκλεισε η Ολυμπία Οδός

0
Φωτιά - Νέα Πέραμο - Ελευσίνα
Εικόνα: Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής Αττικής/Facebook
Διαφήμιση

Πυρκαγιά είναι αυτή την στιγμή σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

14:29 Στη θέση Σκαλιστήρι στα σύνορα της Μάνδρας με τα Μέγαρα, στην περιοχή Άνω Βλυχάδα καίει αυτή την ώρα η φωτιά, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης.

Εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας ώστε να εκκενώσουν τώρα την περιοχή προς Μέγαρα, λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Φωτιά - Νέα Πέραμο - Ελευσίνα
Εικόνα: Πυρκαγιά Ενημέρωση/Facebook

Διαβάστε επίσης: Πυρομετεωρολογική ενημέρωση για την φωτιά στη Νέα Πέραμο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς. Ειδικότερα, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Φωτιά - Νέα Πέραμο - Ελευσίνα
Εικόνα: Πυρκαγιά Ενημέρωση/Facebook

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο

Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air Tractor έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο Αττικής. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την πυροσβεστική, ο πιλότος του διθέσιου αεροσκάφους έκανε την προσθαλάσσωση λόγω μηχανικής βλάβης.

Και τα δυο μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν σώα από βάρκα ιδιώτη.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο σημείο σκάφος του λιμενικού για να τους παραλάβει. Φαίνεται και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους. Για το περιστατικό θα διενεργηθεί έρευνα.

Φωτιά - Νέα Πέραμο - Ελευσίνα
Εικόνα: Πυρκαγιά Ενημέρωση/Facebook

Διεκόπη νωρίτερα η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την μεσαία και αριστερή λωρίδα, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου. Συγκεκριμένα, είχε κλείσει η Ολυμπία Οδός από το ύψος της Ελευσίνας μέχρι τη Νέα Πέραμο και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλιά Εθνική Οδό.

Επίσης, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Περαχώρας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από τη συμβολή της με την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για 6 περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 στην Αττική και άλλες 5 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονασυσκευές συγκόλλησηςη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση