Αρχική Υγεία - Διατροφή Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο σχηματίζονται τα δακτυλικά μας αποτυπώματα

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο σχηματίζονται τα δακτυλικά μας αποτυπώματα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
δακτυλικα αποτυπωματα 1
Διαφήμιση

Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη και κάθε ένας από αυτούς έχει το δικό του μοναδικό σύνολο δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ακόμα και πανομοιότυπα δίδυμα που θα ήταν δυσδιάκριτα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν από αυτά τα περίπλοκα μοτίβα γραμμών και στροβίλων.

Κάθε δάχτυλο κάθε ατόμου στον κόσμο είναι μοναδικό, τα δακτυλικά αποτυπώματα κανενός ανθρώπου δεν είναι ίδια και τα δάχτυλα κανενός δεν έχουν τα ίδια αποτυπώματα.

Στον σύγχρονο κόσμο τα δακτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την ταυτοποίηση των ανθρώπων, είτε πρόκειται για τη σύλληψη εγκληματιών, είτε για την πληρωμή χρημάτων, είτε απλώς για την καθημερινή πρόσβαση στα τηλέφωνά μας.

Το μυστικό πίσω από το τι πραγματικά προκαλεί τα δακτυλικά μας αποτυπώματα να φαίνονται με τον μοναδικό τρόπο που φαίνονται είναι απίστευτο και είναι κάτι που οι άνθρωποι μόλις τώρα μαθαίνουν, μετά από πολύ καιρό στη ζωή τους.

δακτυλικά αποτυπώματα

Χαράζονται τα αποτυπώματα στη μήτρα

Όταν ένα έμβρυο είναι περίπου οκτώ εβδομάδων αρχίζει να αναπτύσσει τα μικρά εξογκώματα που τελικά θα εξελιχθούν σε δάχτυλα και θα χρησιμοποιηθούν για να πιάσουν όλα τα είδη των πραγμάτων σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Πριν γεννηθεί ένα μωρό, διατηρείται ασφαλές μέσα στον αμνιακό σάκο, ο οποίος είναι γεμάτος με υγρό, σαν να αιωρείται μέσα σε ένα μπαλόνι γεμάτο νερό.

Ενώ βρίσκονται στη μήτρα, τα δαχτυλάκια του εμβρύου θα ακουμπούν στα τοιχώματα του σάκου γύρω τους και θα δέχονται πίεση από το αμνιακό υγρό, με τις συνδέσεις αυτές να δημιουργούν μικρές ρυτίδες στο αναπτυσσόμενο δέρμα.

Από εκεί παίρνουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα, μικροσκοπικά και περίπλοκα μοτίβα που σημειώνονται στο αναπτυσσόμενο δέρμα του εμβρύου, ενώ αυτό βρίσκεται ακόμη στη μήτρα.

Το ίδιο ισχύει και για τα μοτίβα που βλέπετε στις παλάμες των χεριών σας και στα πέλματα των ποδιών σας, καθώς η κίνηση μέσα στη μήτρα πριν από τη γέννηση χαράζει το δέρμα σας με τα δικά σας μοναδικά σημάδια.

Δεν υπάρχουν δύο σύνολα δακτυλικών αποτυπωμάτων που να μοιάζουν ακριβώς μεταξύ τους, αν και όλα ανταποκρίνονται σε τρεις βασικές ομάδες σχημάτων.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του καθενός έχουν σχήμα βρόχου, σπείρας ή τόξου, και οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα σε διαφορετικά δάχτυλα, καθώς κανένα αποτύπωμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

pexels pixabay 451853

Αν και τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορεί να σχηματίζονται στη μήτρα, μόλις αναπτυχθούν σωστά, θα παραμείνουν έτσι για όλη σας τη ζωή, καθώς οι βλάβες στο δέρμα των δακτύλων σας θα αναγεννηθούν με το ίδιο μοτίβο που είχατε πριν.

Οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που έχουν τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα είναι εκείνοι που δεν έχουν καθόλου, καθώς υπάρχει μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση που ονομάζεται αδερματογλυφία, όπου ένα άτομο γεννιέται χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα.

Με πληροφορίες από : www.unilad.com

Διαφήμιση