Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Η Ελλάδα 2ος καλύτερος διεθνής προορισμός για μοναχικούς ταξιδιώτες

Η Ελλάδα 2ος καλύτερος διεθνής προορισμός για μοναχικούς ταξιδιώτες

0
ταξίδια
Διαφήμιση

Τις καλύτερες χώρες για ατομικά ταξίδια παρουσιάζει ο βρετανικός εξειδικευμένος πάροχος ασφάλισης για αθλητικό τουρισμό SportsCover Direct, με βάση τον αριθμό των ατομικών περιηγήσεων, το ποσοστό των ξενοδοχείων πέντε αστέρων και τον αριθμό των δραστηριοτήτων που βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια στο TripAdvisor για μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Βάσει μεμονωμένων περιηγήσεων, το Μαρόκο ανακηρύσσεται ως η καλύτερη χώρα για μεμονωμένους ταξιδιώτες, με συνολική βαθμολογία 29,1/30, βάσει του ποσοστού των πεντάστερων ξενοδοχείων και των δραστηριοτήτων πέντε αστέρων στο TripAdvisor.

Το 52% των δραστηριοτήτων που αναφέρονται στο Tripadvisor για το Μαρόκο βαθμολογούνται με πέντε αστέρια. Το μέρος με την καλύτερη βαθμολογία για επίσκεψη είναι το Jardin Majorelle, ένας ήσυχος και σκιερός κήπος που έρχεται σε αντίθεση με τους πολυσύχναστους δρόμους του Μαρακές.

Solo travel best countries 3 - ταξιδιώτες
Εικόνα: SportsCover Direct

Η Ελλάδα είναι το δεύτερο καλύτερο μέρος για μεμονωμένους ταξιδιώτες, με βαθμολογία 28,95/30.

Διαβάστε επίσης: Ακρόπολη: Δέχεται πάνω από 16.000 τουρίστες καθημερινά

Με 3.047 “σόλο” περιηγήσεις, η Ινδία έρχεται στην τρίτη θέση για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Η πιο δημοφιλής περιήγηση σύμφωνα με το TourRadar, είναι μια περιήγηση γύρω από το Ταζ Μαχάλ.

Οι ΗΠΑ έχουν βαθμολογία μεμονωμένων ταξιδιών 28,5/30. Το 66% των ξενοδοχείων που αναφέρονται στο Tripadvisor βαθμολογούνται με πέντε αστέρια, παρέχοντας στους ταξιδιώτες ένα μέρος άνετο για ξεκούραση μετά την περιήγηση στις διάφορες δραστηριότητες που έχει να προσφέρει η χώρα.

Παρά το γεγονός ότι ταξιδεύουν μόνοι, οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες συχνά θέλουν να συναντήσουν ανθρώπους στα ταξίδια τους, είτε πρόκειται για ντόπιους είτε για άλλους τουρίστες, επομένως οι ατομικές περιηγήσεις είναι εξαιρετικές για αυτό.

Most solo tours 2 e1658419919950 - ταξιδιώτες
Εικόνα: SportsCover Direct

Η Ιταλία έχει τη δεύτερη θέση με 1.125 εκδρομές. Οι κορυφαίες από αυτές περιλαμβάνουν το «The Italian Dream», όπου οι τουρίστες μπορούν να γευματίσουν στην Τοσκάνη και στη συνέχεια να ανακαλύψουν το ιστορικό κέντρο της Μπολόνια. Στην τρίτη θέση, η Αίγυπτος με 1.040 “σόλο” εκδρομές. Η πιο δημοφιλής περιήγηση είναι η κρουαζιέρα «Nile Jewel», που ξεκινά από το Κάιρο και στη συνέχεια εξερευνά τη δυτική όχθη του Λούξορ, το Kom Ombo και το Edfu.

Διαφήμιση