Αρχική Τουρισμός Ακρόπολη: Δέχεται πάνω από 16.000 τουρίστες καθημερινά

Ακρόπολη: Δέχεται πάνω από 16.000 τουρίστες καθημερινά

0
ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Κάθε ημέρα περιηγούνται στην Ακρόπολη περισσότερα από 16.000 άτομα, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι φέτος, οι επισκέψεις ξένων τουριστών ξεκίνησαν από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη φτάσει στα επίπεδα του 2019, ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από την υπουργό και τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Η επίσκεψη των Υπουργών ξεκίνησε από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου για ΑΜΕΑ, όπου ειδικά οχήματα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες και τους μεταφέρουν στον ανελκυστήρα που τους ανεβάζει στο βράχο της Ακρόπολης. Με αυτό τον τρόπο έχουν πλέον πρόσβαση σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο όχι μόνο τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κίνηση (πχ. έγκυες).

Ο Υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε την κ. Μενδώνη, η οποία ανέφερε ότι κάθε ημέρα περιηγούνται στην Ακρόπολη περισσότερα από 16.000 άτομα, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι φέτος, οι επισκέψεις ξένων τουριστών, κυρίως Αμερικανών, ξεκίνησαν από τον Μάρτιο -πιο νωρίς από ποτέ- με αποτέλεσμα να έχουν ήδη φτάσει στα επίπεδα του 2019.

Κικίλιας - Μενδώνη - Ακρόπολη

Διαβάστε επίσης: Γλυπτά του Παρθενώνα: «Συνεργασία» ζητά το Βρετανικό Μουσείο

Καρπούς έχει αποφέρει ο σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού για επιμήκυνση της περιόδου αποδίδει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα στοιχεία του 2022 προσεγγίζουν τα αντίστοιχα του 2019, παρά το γεγονός ότι αυτές οι δύο χρονιές δεν μπορούν να συγκριθούν λόγω των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουν φέτος όλες οι χώρες (ακρίβεια, πληθωρισμός, πανδημία).

Οι δυσκολίες αυτές φαίνεται ότι έχουν «ισοφαριστεί» από τις στοχευμένες ενέργειες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, όπως οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» που ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου και γίνονται προσπάθειες να επεκταθούν έως το τέλος του έτους, το «άνοιγμα» σε νέες αγορές και η door to door πολιτική στις χώρες των Βαλκανίων, η προσέλκυση high spenders ταξιδιωτών, αλλά και η ανάδειξη νέων εναλλακτικών προορισμών με στόχο οι τουριστικές ροές να διαχέονται σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:  Κ. Σκρέκας: Ίσως χαμηλότερες οι τιμές ενέργειας τον Φεβρουάριο

Κικίλιας - Μενδώνη - Ακρόπολη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓλυπτά του Παρθενώνα: «Συνεργασία» ζητά το Βρετανικό Μουσείο
Επόμενο άρθροΚλιματική αλλαγή: Σενάρια Αποκάλυψης από τους επιστήμονες