Αρχική Μεταφορές Γραμμή 3 Μετρό: Τέλος Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια των τριών σταθμών του Πειραιά

Γραμμή 3 Μετρό: Τέλος Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια των τριών σταθμών του Πειραιά

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΜΕΤΡΟ
Διαφήμιση

Από το τέλος Ιουλίου ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό από τη Νίκαια μέχρι το κέντρο του Πειραιά.  Τα δοκιμαστικά δρομολόγια ξεκινούν από τον σημερινό τερματικό σταθμό ΝΙΚΑΙΑ με τους συρμούς να συνεχίζουν την πορεία τους περνώντας από τους τρεις σταθμούς της επέκτασης και φτάνουν μέχρι το τέρμα της γραμμής που είναι το Φρέαρ Δηληγιάννη, κάτω από την οδό Λαμπράκη.

Για τις ανάγκες των δοκιμαστικών δρομολογίων στις 27 και 28 Αυγούστου (Σάββατο και Κυριακή) οι συρμοί της γραμμής 3 θα σταματούν στον σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Σε αυτές τις δύο ημέρες θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ και τα δοκιμαστικά θα συνεχιστούν με διαδρομή και στους έξι σταθμούς.

Οι τρεις νέοι σταθμοί

Με την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης θα λειτουργήσουν οι σταθμοί ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Ο προγραμματισμός για τα επίσημα εγκαίνια είναι για το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίσουν χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Οι τελευταίες εργασίες ολοκλήρωσης των σταθμών προχωρά και ήδη οι σταθμοί παρουσιάζουν εικόνα έτοιμου σταθμού.

μετρο πειραιας

 

Με την λειτουργία της επέκτασης αυτής, ο Δήμος Πειραιά θα αυξήσει το σύνολο των σταθμών Μετρό που διαθέτει από δύο σήμερα (γραμμή 1 οι σταθμοί ΦΑΛΗΡΟ και ΠΕΙΡΑΙΑΣ) σε πέντε .

Παράλληλα στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Αττικής καθώς σε ακτίνα 200 μέτρων θα συγκεντρώνονται δύο σταθμοί Μετρό, ο τερματικός του Τραμ, ο τερματικός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ αλλά και πλοία.

Σχεδόν έτοιμη είναι και η πλατεία Δημοτικού Θεάτρου που επίσης είχε καταληφθεί για την κατασκευή του σταθμού. Η πλατεία θα δοθεί και πάλι στην μορφή που είχε πριν 10 χρόνια.

Tα έργα εκτελεί το σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM. H ίδια κοινοπραξία έχει αναλάβει και το κυρίως έργο κατασκευής της νέας γραμμής 4 του Μετρό.

metro

Με την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης υπολογίζεται πως συνολικά 132.000 επιπλέον επιβάτες θα χρησιμοποιούν τους συνολικά έξι σταθμούς της επέκτασης από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Με την επέκταση αυτή θα μειωθεί η καθημερινή κυκλοφορία οχημάτων κατά 23.000 οχήματα που μεταφράζεται σε 120 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους.

Η γραμμή 3 παράλληλα θα αυξήσει το μήκος σε σχεδόν 50 χιλιόμετρα. Η απευθείας σύνδεση του σταθμού στο λιμάνι με τον σταθμό στο Αεροδρόμιο θα διεξάγεται σε λιγότερο από μια ώρα.

Διαφήμιση