Αρχική Special Topics - 2 Advent Technologies: Εξόπλισε με φορητές κυψέλες καυσίμου τον Ελληνικό Στρατό

Advent Technologies: Εξόπλισε με φορητές κυψέλες καυσίμου τον Ελληνικό Στρατό

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ελληνικος στρατος
Διαφήμιση

Η Advent Technologies Holdings, Inc. (NASDAQ: ADN), μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) υδρογόνου, παρέδωσε φορητές κυψέλες καυσίμου στις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού.

Η φορητή συσκευή κυψελών καυσίμου (fuel cell) της Advent χρησιμοποιείται γρήγορα και αποτελεσματικά από στρατιωτικές μονάδες ώστε να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια συσκευές ασύρματης επικοινωνίας, εξοπλισμό επιτήρησης, όπως και άλλο κινητό ηλεκτρονικό στρατιωτικό εξοπλισμό, λειτουργώντας ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες στο πεδίο.

Η σχεδίαση και κατασκευή των φορητών συσκευών κυψελών καυσίμου είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας και συστηματικής έρευνας και ανάπτυξης της Advent.

Η καταχωρημένη τεχνολογία και τα προηγμένα υλικά της Advent που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές αυτές εξασφαλίζουν την κορυφαία απόδοση των εν λόγω συστημάτων προσδίδοντάς τους ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το μειωμένο κατά σημαντικό βαθμό μέγεθος και βάρος έναντι της τεχνολογίας των μπαταριών.

Η φορητή συσκευή της Advent είναι ελαφριά και συμπαγής και μπορεί να αποτελεί μέρος υπάρχοντος  επιχειρησιακού εξοπλισμού, όπως γιλέκα μάχης και σακίδια, προσφέροντας ενισχυμένη αποτελεσματικότητα και φορητότητα για ένα μεγάλο εύρος στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η φορητή κυψέλη καυσίμου παρέχει έως και 50W συνεχούς ισχύος και έως και 85W μέγιστης ισχύος, διασφαλίζοντας απόλυτα αξιόπιστη φόρτιση σε μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών υψηλής ισχύος που χρησιμοποιούνται από τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού.

ελληνικος στρατος

Η συσκευή της Advent εξασφαλίζει αθόρυβη και αδιάλειπτη λειτουργία σε απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες τοποθεσίες για έως και δύο εβδομάδες, καταναλώνοντας μόνο μισό λίτρο καυσίμου (μίγμα μεθανόλης/νερού). Η τροφοδότηση της συσκευής με καύσιμο είναι εύκολη και μπορεί να γίνει ακόμα και όταν αυτή βρίσκεται σε λειτουργία.

Οι φορητές κυψέλες καυσίμου έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία, στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ».

 

Ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τον Ελληνικό Στρατό και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στα προϊόντα μας. Η ικανότητα των προϊόντων μας να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις αυξανόμενες λειτουργικές ανάγκες βασικών αμυντικών εφαρμογών, έχει ήδη αποδειχθεί στην πράξη, επιβεβαιώνοντας ότι η στρατηγική μας προσέγγιση “Any Fuel. Anywhere”, είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ.

Όλοι εμείς, στην Advent Technologies, προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Ελληνικό Στρατό και της συνεισφοράς μας στην απαιτητική αποστολή του για προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων και εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας των ελληνικών χωρικών υδάτων, της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών».

ADVENT TECHNOLOGIES

Σχετικά με την Advent Technologies

Η Advent Technologies Holdings, Inc. είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται προηγμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βασισμένα σε κυψέλες καυσίμου. 

Η Advent ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2005, και πλέον αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Advent Technologies Holdings, Inc. (NASDAQ: ADN), με έδρα στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, και γραφεία στην Καλιφόρνια, την Ελλάδα, τη Δανία, τη Γερμανία και τις Φιλιππίνες.

Έχει αναπτύξει ισχυρή πνευματική ιδιοκτησία με περισσότερες από 150 πατέντες στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, HT-PEM επόμενης γενιάς, που επιτρέπει σε διάφορα καύσιμα να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες και ακραίες συνθήκες, προσφέροντας “Any Fuel. Anywhere”.

Η Advent κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, εξαρτημάτων και διεργασιών για εφαρμογές των κυψελών καυσίμου στην ενέργεια, στην άμυνα, στην ασφάλεια και στην αεροναυπηγική, με πελάτες στην Ευρώπη, στην Αμερική καθώς και στην Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε www.advent.energy.

 

        

 

Διαφήμιση