Αρχική Ζώα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πυροβολισμούς αρκούδων

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πυροβολισμούς αρκούδων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ετήσια συνάντηση για την καφέ αρκούδα 37107 532 1(1) 960
Διαφήμιση

Τρεις αρκούδες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από αγνώστους στο Σκλήθρο Φλώρινας τον τελευταίο μήνα. Η εγκληματική αυτή δράση φαίνεται να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προκαλεί ανησυχία για την προστασία των άγριων ζώων.

Όπως επισημαίνεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, πολύ κοντά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα εντοπίστηκαν δύο νεκρές αρκούδες, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μία ακόμη, επίσης πυροβολημένη.

αρκτουρος διασωση

Η πρώτη μάλιστα ήταν νεαρή ενήλικη που βρισκόταν ακόμα σε φάση θηλασμού, κάτι που συνεπάγεται ότι τα μικρά της είναι πλέον ορφανά.  Την αρκούδα εντόπισε αγρότης που ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου». Ο θάνατος της αρκούδας επήλθε από βλήμα στα πλευρά, που την τραυμάτισε ενδοκοιλιακά και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερη δολοφονημένη αρκούδα, την οποία είχαν αφήσει κοντά σε σημείο με σκουπίδια. Το ζώο υπολογίζεται πως ήταν νεκρό ήδη 7-10 ημέρες.

Όπως ανέφερε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κ. Στεφάνου “τα δύο αυτά περιστατικά ήρθαν να προστεθούν σε έναν ακόμη φόνο αρκούδας που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη τον Ιούλιο, κι αυτός από πυροβολισμό! Και τα τρία εγκλήματα έγιναν στην ίδια περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει και να υπάρξει μέριμνα και από τους ίδιους τους πολίτες ώστε να μην καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές εξόντωσης των άγριων αυτών ζώων”.

Διαφήμιση