Αρχική Καταστροφές Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ιτέα και Κρανίδι – Ανησυχία για ισχυρούς...

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ιτέα και Κρανίδι – Ανησυχία για ισχυρούς ανέμους

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα από τις πυρκαγιές σε Ιτέα και Κρανίδι. Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν από το πρωί τις ρίψεις και κατάφεραν να περιορίσουν τα μέτωπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Ιτέα η έκταση της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη αν και η εικόνα τις πρώτες πρωινές ώρες είναι καλή μετά τον χθεσινό πύρινο εφιάλτη.

Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναμένουν να ενισχυθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες, κάτι που πρόκειται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και την προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούσαν όλο το βράδυ, ενώ τα εναέρια που επιχειρούν από το πρωί είναι 4 Canadair και 1 Erickson. Επίσης, τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 140 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα της Πυροσβεστικής.

ξενοδοχειο πυρκαγια

Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Άμφισσας. Η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους να εκκενώσουν το βορειοδυτικό κομμάτι της, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» νωρίς το πρωί της Τρίτης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή και για τις μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς.

«Με το πρώτο φως της ημέρας δύο Canadair είναι μαζί μας και επιχειρούν, στο μέτωπο προς Αγία Ευθυμία σε μη κατοικημένη περιοχή προς το παρόν. Πριν από λίγο πέρασα από τις εργατικές κατοικίες της Ιτέας, όπου η φωτιά έχει κατασβεστεί πλήρως, υπάρχουν ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, ένα στύλο της ΔΕΗ είδα να καίγεται, δεν ξέρω όμως τί μπορεί να δημιουργήσει αυτό. Εκκενώθηκαν 50 σπίτια περίπου, ωστόσο οι κάτοικοι γύρισαν. Είναι σε ύφεση η φωτιά και δείχνει ότι πάει να τεθεί σε έλεγχο», ανέφερε αρχικά ο κ. Δελμούζος.

«Ο ελαιώνας της Άμφισσας που είναι και μνημείο της UNESCO έχει πληγεί πάρα πολύ, καίγεται πολύ μεγάλο μέρος. Κουράγιο και καλή δύναμη σε αυτούς που έχουν πληγεί», κατέληξε.

Σε ύφεση η φωτιά στο Κρανίδι

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, στο Κρανίδι η φωτιά είναι σε ύφεση μετά τις ηρωικές προσπάθειες των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή. Στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα και 18 οχήματα. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι 2 Canadair και 1 Erickson.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά για καμένα σπίτια ούτε στην Άμφισσα, ούτε στο Κρανίδι.

Επίσης, στα μέτωπα της Αχαΐας και της Ηλείας, οι πυρκαγιές είναι σε ύφεση, ενώ εκεί επιχειρούν 2 Canadair και ένα Erickson.

Κίνδυνος Κατηγορίας 4 για φωτιά σήμερα

Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο σήμερα λόγω των πυρομετεωρολογικών συνθηκών είναι:

  • Αττική και Κύθηρα
  • Κεντρική και νότια Εύβοια
  • Αργολίδα
  • Λέσβος
  • Χίος
  • Σάμος
  • Ικαρία
Διαφήμιση