Αρχική Καταστροφές Πύρινος εφιάλτης σε Ιτέα και Κρανίδι – Καίγεται ξενοδοχείο (video)

Πύρινος εφιάλτης σε Ιτέα και Κρανίδι – Καίγεται ξενοδοχείο (video)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ξενοδοχειο πυρκαγια
Διαφήμιση

Εφιαλτική νύχτα αναμένεται να περάσουν κάτοικοι και πυροσβέστες στο Κρανίδι και στην Ιτέα καθώς υπάρχει αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων. Το ξενοδοχείο Amanzoe έχει εκκενωθεί αλλά κάηκαν πολλές εγκαταστάσεις του ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά για να μη φτάσει στις φιάλες υγραερίου.

Στην Ιτέα η φωτιά αναζωπυρώθηκε και συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Η Πολιτική Προστασία έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν το Βορειοδυτικό κομμάτι της, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

ιτεα πυρκαγια

«Αυτό που συμβαίνει είναι συγκλονιστικό: Ο άνεμος είναι ισχυρός και οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη», είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας, Ιωάννης Λύτρας, γνωστοποιώντας ότι «απειλούνται κάποιες επιχειρήσεις, όπως εργοστάσια που βρίσκονται έξω από τα χωριά, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, σε δηλώσεις του στο in είπε ότι «το ξενοδοχείο Amanzoe έχει εκκενωθεί επιτυχώς και οι ένοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα καταλύματα. Ωστόσο κάηκαν κάποιες εγκαταστάσεις του. Τα πυροσβεστικά μέσα ενισχύονται και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο της πυρκαγιάς. Το θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει κάπως οι άνεμοι».

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν καταφθάσει από όλη την Πελοπόννησο και επιχειρούν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου στο Κρανίδι, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθώς στις εγκαταστάσεις υπάρχουν φιάλες υγραερίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι φλόγες να καίνε τα πάντα γύρω από την πισίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Στο σημείο επιχειρεί επίσης και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) οι γνωστοί δασοκομάντος που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο καπνός από τη πυρκαγιά είναι ορατός και από το Ναύπλιο.

 

Διαφήμιση