Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Tourism4all: Ανακοινώθηκε ο πίνακας – Δείτε αν είστε δικαιούχος

Tourism4all: Ανακοινώθηκε ο πίνακας – Δείτε αν είστε δικαιούχος

0
διακοπές
Διαφήμιση

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δικαιούχων για τα voucher των 150 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Τουρισμός για Όλους.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον πίνακα των αποτελεσμάτων και να δείτε αν κληρωθήκατε πατώντας εδώ.

Υπενθυμίζεται πως οι ψηφιακές επιταγές ανέρχονται σε 200.000 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν από την 1η Αυγούστου.

Επιπλέον 200.000 δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν το voucher των 150 ευρώ στη νέα κλήρωση που θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε σχετικά: Tourism4all: Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για τα vouchers

Η διαδικασία εξαργύρωσης

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικόςπεριορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Τουρισμός - voucher

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 200.000 δικαιούχους και η τελική επιλογή -εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι- θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Τα ποσά των voucher

επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ, ενώ για τους ΑμεΑ θα είναι υψηλότερη καθώς θα ανέρχεται στα 200 ευρώ. Επιπροσθέτως, το voucher μπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσία διαμονής είναι άμεση.

Η διαδικασία ενεργοποίησης

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και της δημοσίευσης του Οριστικού Πίνακα Δικαιούχων, ο Φορέας Υλοποίησης διαβιβάζει αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της παρούσας στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, και το ποσό της διευκόλυνσης, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα διανέμει, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες εντός δύο εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του εκάστοτε σχετικού αρχείου, χωρίς να συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο. Τέλος, ορίζεται ότι η συμμετοχή του πιστωτικού ιδρύματος ή του χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην ανωτέρω διαδικασία θα πραγματοποιείται βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που τίθενται στο Μητρώο Συνεργαζόμενων Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών, που έχει συσταθεί από τον Φορέα Υλοποίησης.

Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

  • γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και
  • μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Αφότου εισέλθει στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
Διαφήμιση