Αρχική Ζώα Πώς η βόλτα με τον σκύλο μειώνει την εγκληματικότητα

Πώς η βόλτα με τον σκύλο μειώνει την εγκληματικότητα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
σκύλος
Διαφήμιση

Μια μελέτη που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας διαπιστώνει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός σκυλιών σε μια γειτονιά σχετίζεται με λιγότερα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. 

Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, υποδηλώνει ότι οι εγκληματίες βλέπουν τους ανθρώπους που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους ως “περισσότερα μάτια” που περιπολούν στους δρόμους και τους αποτρέπει από το να παρανομούν.

Οι γειτονιές με μεγάλο αριθμό σκύλων είχαν κατά 70% περίπου μικρότερο αριθμό ληστειών σε σχέση με τις γειτονιές με μικρότερο αριθμό σκύλων και περίπου τα μισά ποσοστά ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η βόλτα του σκυλο ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξυ των γειτονων

Ωστόσο, η εγκληματικότητα μειώθηκε δραματικά σε μέρη με περισσότερα σκυλιά και κατοίκους που έχουν αναπτύξει υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Ο Nicolo Pinchak, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και διδακτορικός φοιτητής κοινωνιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, ανέφερε σε δήλωσή του: “Όταν οι άνθρωποι βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους, συζητούν, χαϊδεύουν ο ένας τα σκυλιά του άλλου. Μερικές φορές γνωρίζουν το όνομα του σκύλου και ούτε καν τους ιδιοκτήτες. Μαθαίνουν τι συμβαίνει και μπορούν να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα”.

σκύλος

Οι ερευνητές ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας από το 2014 έως το 2016 για 595 ομάδες τετραγώνων απογραφής στην περιοχή Columbus του Οχάιο, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πολιτείας.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεδομένα από μια εταιρεία μάρκετινγκ που ρώτησε τους κατοίκους το 2013 αν είχαν σκύλο, καθώς και δεδομένα από τη μελέτη Adolescent Health and Development in Context για τη μέτρηση της εμπιστοσύνης σε μεμονωμένες γειτονιές.

Αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης

Στη συνέχεια, η ομάδα ζήτησε από τους κατοίκους να αξιολογήσουν πόσο συμφωνούν ότι “οι άνθρωποι στους δρόμους είναι αξιόπιστοι” στη γειτονιά τους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των κατοίκων μιας γειτονιάς είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση της εγκληματικότητας, αλλά ο Pinchak δήλωσε ότι αυτό “έχει να κάνει με τη βόλτα του σκύλου”.

“Η εμπιστοσύνη δεν βοηθάει τόσο πολύ τις γειτονιές αν δεν υπάρχουν άνθρωποι στους δρόμους που να παρατηρούν τι συμβαίνει. Αυτό κάνει η βόλτα με τα σκυλιά”, είπε ο Pinchak.

Elatos Resort Dog Weekend 1

“Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκύλοι έχουν πλεονέκτημα στην καταπολέμηση του εγκλήματος σε σχέση με τις γάτες και άλλα κατοικίδια που δεν χρειάζονται βόλτα. ”

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα περισσότερα σκυλιά σε μια γειτονιά σχετίζονται επίσης με λιγότερα εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως οι διαρρήξεις, ανεξάρτητα από το πόσο εμπιστεύονται οι κάτοικοι ο ένας τον άλλον, δήλωσε ο Pinchak.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γάβγισμα και η θέα ενός σκύλου αποτελούν μεγάλο αποτρεπτικό παράγοντα για τους εγκληματίες.

Η προστατευτική επίδραση των σκύλων και της εμπιστοσύνης διαπιστώθηκε ακόμη και όταν λήφθηκε υπόψη ένα ευρύ φάσμα άλλων παραγόντων που σχετίζονται με την εγκληματικότητα, όπως το ποσοστό των νεαρών ανδρών στη γειτονιά, η αστάθεια της κατοικίας και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Συνολικά, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι είναι ωφέλιμο να έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στους γείτονές σας για την πρόληψη του εγκλήματος -ιδιαίτερα αν προσθέσετε πολλά σκυλιά και βόλτες σκύλων.

Τα οφέλη της βόλτας του σκύλου στην υγεία

“Υπάρχουν ήδη πολλές έρευνες που δείχνουν ότι οι σκύλοι κάνουν καλό στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπινων συντρόφων τους”, δήλωσε ο Pinchak.

“Η μελέτη μας προσθέτει έναν ακόμη λόγο για τον οποίο οι σκύλοι είναι καλοί για εμάς”.

Όχι μόνο η βόλτα με το σκύλο σας μειώνει την εγκληματικότητα, αλλά μια ξεχωριστή μελέτη διαπίστωσε ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση του άγχους.

200911172636 dogfamily 350x234 1

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Υγείας των Ζώων στο Τόκιο δημοσίευσαν πέρυσι τη μελέτη, σύμφωνα με την οποία το να μοιράζεσαι την ύπαιθρο με ένα κατοικίδιο ζώο μειώνει την απελευθέρωση χημικών ουσιών που είναι γνωστό ότι προκαλούν κατάθλιψη, στρες και άγχος.

Φαίνεται επίσης να αυξάνει τα επίπεδα χημικών ουσιών που προστατεύουν την ψυχική υγεία.

Η ομάδα πήρε δείγματα σάλιου από 14 ιδιοκτήτες σκύλων επί μία εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα, στο περιοδικό Animals, έδειξαν ότι τα επίπεδα της χημικής ουσίας MHPG που προκαλεί στρες ήταν χαμηλότερα όταν ο σκύλος βρισκόταν σε περίπατο, ενώ τα επίπεδα της ηρεμιστικής χημικής ουσίας GABA ήταν έως και 40% υψηλότερα.

ΠΗΓΗ: Dailymail

Διαφήμιση