Αρχική Special Topics - 2 ΟΤΕ: Μηδενικά Απόβλητα – δραστική μείωση εκπομπών ρύπων

ΟΤΕ: Μηδενικά Απόβλητα – δραστική μείωση εκπομπών ρύπων

0
OTEGroup2021 ESG IntegratedReport
Διαφήμιση

Ο Όμιλος ΟΤΕ δεσμεύεται για έναν πιο βιώσιμο και καλύτερο κόσμο για όλους. Και… το κάνει πράξη, όπως τουλάχιστον τεκμηριώνεται στον ετήσιο Απολογισμό Βιώσιμη Ανάπτυξη για το 2021 καθώς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Οι επενδύσεις άνω των €3 δισ. έως το 2027, σε δίκτυα FTTH και 5G
  • Η μείωση κατά 88% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών CO2 από κατανάλωση ενέργειας
  • Η επίτευξη μηδενικών αποβλήτων από την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας
  • Η συμμετοχή του Ομίλου ΟΤΕ για 2η συνεχή χρονιά στη λίστα “World’s Most Ethical Companies” του Ethisphere Institute.

OTEGroup2021 ESG Governance

Ο  Ενιαίος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021  αποτυπώνει για μια ακόμη χρονιά τη δέσμευση των εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ στις Αρχές της Βιωσιμότητας, καθώς και την πρόοδο που έχει συντελεστεί μέσα στο 2021, με την ενσωμάτωση όλο και περισσότερων δεσμεύσεων ESG (εταιρικής διακυβέρνησης)  στην επιχειρησιακή του λειτουργία.

OTEGroup2021 ESG Society

 «Ως εταιρεία τεχνολογίας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να βρούμε λύσεις στις πιο επείγουσες προκλήσεις της εποχής μας, μέσω της καινοτομίας και των βιώσιμων προϊόντων και υπηρεσιών μας. Για εμάς είναι σαφές ότι η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και η κερδοφόρος ανάπτυξη είναι έννοιες συμπληρωματικές και όχι αντικρουόμενες. Τα μικρά ή μεγαλύτερα βήματα που κάνει καθένας από εμάς μπορούν συνδυαστικά να συνεισφέρουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου. Γιατί ο πλανήτης μας δεν αξίζει τίποτα λιγότερο. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις σήμερα, για να διασφαλίσουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους αύριο.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ στο μήνυμα του απολογισμού.

CEO OTE Group Michael Tsamaz

Ο Ενιαίος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021 περιλαμβάνει σημαντικά χρηματοοικονομικά και μη στοιχεία καθώς και άλλες σημαντικές επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), ενώ φέτος εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το ΔΣ του ΟΤΕ, καταδεικνύοντας τη σημασία της Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Όμιλο.

OTEGroup2021 ESG Environment

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλλάδα: Η μόνη χώρα στην Ε.Ε. με αύξηση των διεθνών πτήσεων τον Ιούνιο
Επόμενο άρθροΤα πάντα για την «Centaurus» – Η πορεία του BA.5-Τι λένε οι ειδικοί