Αρχική Καταστροφές Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΓΚΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στη Λέσβο, στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών . (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

16: 54 : Επιδεινώνεται όπως φαίνεται η εικόνα των πύρινων μετώπων στη Λέσβο. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αδρέας Αξής αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου απειλούνται αυτή την ώρα ο οικισμός Σταυρός από τη μεριά των Βατερών, και η Βρίσα λίγο πιο πάνω. «Κάνουμε αντιπυρικές ζώνες στη Βρίσα δεν κινδυνεύει άμεσα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα γυρίσματα του ανέμου» τόνισε ο κ. Αξής.

Καίγονται σπίτια στα Βατερά ενώ  τραυματίστηκε ελαφρά και ένας πυροσβέστης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Έχουν περισυλλεγεί από την παραλία των Βατερών τουλάχιστον οχτώ άτομα, μεταξύ αυτών τέσσερις Γάλλοι τουρίστες. Μια Γαλλίδα τουρίστρια που λιποθύμησε στα Βατερά μεταφέρθηκε με το λιμενικό στο Πλωμάρι.

16: 04: Εικόνες που κατέγραψε ο δορυφόρος μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής, με τον καπνό να έχει φτάσει ως Κυκλάδες και συγκεκριμένα πάνω από την Κύθνο και τη Σέριφο, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στο Facebook. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και «έσπρωξαν» τους καπνούς. Μάλιστα, μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουν και ακόμη νοτιότερα.

lesvos e1658578522240

15: 45 :  Την ώρα που έγινε γνωστό ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, την ίδια ακριβώς ώρα,  μαρτυρίες μιλούν για εμπρησμό.Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα στη Λέσβο, ένα πάνω στο βουνό, στη Ρογκάδα και ένα μέσα στον οικισμό των Βατερών.  Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Βρίσα, γεγονός που ήθελαν να αποτρέψουν οι πυροσβέστες, αφού στην περιοχή εκείνη υπάρχει μεγάλη δασική έκταση.

14: 50 : Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό Γ. Αρτοποιό

14:40 : Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καεί δύο σπίτια, ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, είπε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης.
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η δασική πυρκαγιά που μαίνεται από τις 10 το πρωί στη Λέσβο μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας των Βατερών και το Πολιχνίτο. Η φωτιά είναι κοντά σε δάσος και πλέον έχει φτάσει δίπλα στα σπίτια όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο περιφερειακός σύμβουλος Βερρής Παντελέων, ωστόσο κάτοικος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι τα πρώτα σπίτια και ένα beach bar ήδη καίγονται. «Η φωτιά έχει φτάσει σχεδόν στην θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι πληροφορίες δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν.
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΓΚΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Μήνυμα προληπτική εκκένωσης από Βατερά προς Πολιχνίτο έστειλε το 112. Η προληπτική εκκένωση του πολυσύχναστοι τουριστικού προορισμού των Βατερών αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές, επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τις Αρχές της Πυροσβεστικής.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΓΚΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή μαίνεται σε δάσος πάνω από την παραλία των Βατερών και κατεβαίνει προς την παραλία, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά» ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου Ανδρέας Αξής. 

βατερα

Όπως είπε, τέσσερα με πέντε λεωφορεία βρίσκονται στο σημείο για να μεταφέρουν τον κόσμο από τα Βατερά προς Πολυχνίτο στο πλαίσιο της εντολής εκκένωσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα 4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ

Ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτάκτων συνθηκών –πυρκαγιά- στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών στη Λέσβο, σε οδικό δίκτυο των περιοχών Αγιάσου – Πολιχνίτου – Βατερών, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

 

Διαφήμιση