Αρχική Καταστροφές Καίγεται η Πεντέλη – Μέσα στα σπίτια η φωτιά στο Μπουρμπάχτι

Καίγεται η Πεντέλη – Μέσα στα σπίτια η φωτιά στο Μπουρμπάχτι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πεντελη φωτια
Διαφήμιση

«Η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια » δήλωσε ο Λευτέρης Κοντουλάκος, δημοτικός σύμβουλος της Πεντέλης και εθελοντής πυροσβέστης. Στην περιοχή Μπουρμπάχτι στα Καλύβια Πεντέλης σύμφωνα με τον ίδιο τα ελικόπτερα προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές που βρίσκονται πλέον μέσα στα σπίτια.

Νωρίτερα είχε εκκενωθεί το Ντράφι και η Καλλιτεχνούπολη, με προορισμό την Παλλήνη, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι πολλών περιοχών.

Πριν λίγο εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος έκανε γνωστό, μιλώντας στο ERTNews, ότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.

Όπως αναφερόταν στο μήνυμα, οι κάτοικοι στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπευθύνων, αν κριθεί απαραίτητο να ειδοποιηθούν για να εγκαταλείψουν.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος
  • Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

 

Αυτή τη στιγμή στην Πεντέλη, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Στο σημείο επιχειρούν έξι αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα.

Για την μεγάλη πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννης Αρτοποιός: «Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ότι μπορούμε να την ελέγξουμε» «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη, 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα» είπε ο κ. Αρτοποιός. Ταυτόχρονα επιχειρούν 78 άνδρες, 22 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα.

Διαφήμιση