Αρχική Ζώα Γρεβενά: Αρκούδα συγκρούστηκε με ΙΧ στην Εγνατία Οδό

Γρεβενά: Αρκούδα συγκρούστηκε με ΙΧ στην Εγνατία Οδό

0
Τροχαίο - αρκούδα - Εγνατία
Εικόνα: kozan.gr
Διαφήμιση

Αρκούδα τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στο 1ο χλμ Γρεβενών – Κοζάνης, στο ύψος της Μυρσίνης, όταν περνώντας στο οδόστρωμα προκειμένου να το διασχίσει, συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το τροχαίο συνέβη χθες το βράδυ, κοντά στον ανατολικό κόμβο των Γρεβενών, στο ρεύμα του οδικού άξονα προς Κοζάνη.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στις πλησιέστερες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εγνατίας Οδού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Διεύθυνση Δασών για την παραλαβή του. Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο «Αρκτούρος».

Στο εμπλεκόμενο όχημα επέβαιναν δύο γυναίκες και αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της μίας εξ αυτών, ενώ το όχημα υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.

Η αρκούδα, η οποία πετάχτηκε στο δρόμο, ήταν 5 ετών, αρσενική, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο».

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σώθηκε τραυματισμένο ζαρκάδι 4 μηνών από τον «Αρκτούρο»

Γνωρίστε την δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αφορμή της ίδρυσης του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Μια αφορμή που οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών.

Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Μέσα στις δράσεις του είναι επίσης και η εκπόνηση επιστημονικών μελετών, η παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας και αειφορίας, ενώ προσπαθεί να ασκεί πολιτική πίεση βασιζόμενος σε ολοκληρωμένα προγράμματα και λύσεις.

 

Τα κέντρα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο πανέμορφο χωριό του Νυμφαίου

Εκεί μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις αρκούδες που φιλοξενούνται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. Αξέχαστη εμπειρία! Για την ασφάλειά σας συστήνεται η χρήση ορειβατικού, πεζοπορικού ή αθλητικού παπουτσιού καθώς το μονοπάτι των ξεναγήσεων είναι δασικό.

Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα στις Αγραπιδιές Φλώρινας

Το κέντρο δημιουργήθηκε εκεί για να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή λύκων. Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται λύκοι και λύγκες που κατάφεραν να διασωθούν. Μπορεί να μην τους δείτε εύκολα, αλλά εκείνοι θα σας έχουν μυριστεί από μακριά! Για την ασφάλειά σας συστήνεται η χρήση ορειβατικού, πεζοπορικού ή αθλητικού παπουτσιού καθώς το μονοπάτι των ξεναγήσεων είναι δασικό. Το κέντρο βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων.

Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής στο Νυμφαίο

Εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, τη γεωγραφική κατανομή της, τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και είναι μια πολύ διασκεδαστική και ταυτόχρονα σημαντική εμπειρία για τα παιδιά. Το κέντρο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων.

Διαφήμιση