Αρχική Κόσμος Γκρέμισαν το “Στόουνχεντζ της Αμερικής”

Γκρέμισαν το “Στόουνχεντζ της Αμερικής”

Σύνταξη: ecozen.gr

0
στοουνχεντζ της αμερικης
ABC Affiliate WSB-TV via Reuters
Διαφήμιση

Το μυστηριώδες μνημείο από γρανίτη στην αγροτική Γεωργία καταστράφηκε μετά από εκρηκτικό μηχανισμό που το μετέτρεψε σε ερείπια τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το δημοφιλές αλλά και ιδιόμορφο αξιοθέατο αποκαλείται συχνά “το Στόουνχεντζ της Αμερικής” από τους ντόπιους, όμως έχει γίνει στόχος συνομοσιολόγων τα τελευταία χρόνια – συμπεριλαμβανομένου και υποψηφίου που ήταν στην κούρσα για να γίνει κυβερνήτης της Τζόρτζια.

Πολλές κρατικές υπηρεσίες ερευνούν την έκρηξη, η οποία καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος της περιοχής και έδειξαν ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το σημείο.

Οι Georgia Guidestones είναι γκρίζες πέτρινες πλάκες που είχαν τοποθετηθεί σε ένα χωράφι στο Elberton της ανατολικής Γεωργίας από το 1980.

Με ύψος 5,8 μέτρα, η ασυνήθιστη κατασκευή αποτελείται από τέσσερις μεγάλες γρανιτένιες πλάκες τοποθετημένες γύρω από μια όρθια κολώνα, με μια μεγάλη ορθογώνια πέτρα να βρίσκεται στην κορυφή, και φωτίζει μια ημερομηνία χαραγμένη στον γρανίτη κάθε μεσημέρι.

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος βρίσκεται πίσω από τα Guidestones, αλλά ένα άρθρο στο περιοδικό Wired το 2009 ανέφερε ότι το μνημείο ανατέθηκε από έναν άνδρα που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Robert C. Christian για λογαριασμό “μιας μικρής ομάδας ντόπιων Αμερικανών” που σχεδίαζαν το μνημείο για δεκαετίες.

Στις πλάκες ήταν χαραγμένες οδηγίες αποτελούμενες από 10 μέρη σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των σανσκριτικών, των αγγλικών, των ρωσικών, των εβραϊκών και των ισπανικών , κινεζικών, αραβικών,  της βαβυλωνιακής σφηνοειδούς γραφής, των αρχαίων ελληνικών, και αιγυπτιακών ιερογλυφικών.

Οι “εντολές” μετά την Ημέρα της Κρίσης

“Ας είναι αυτές οι πέτρες οδηγοί σε μια εποχή της λογικής” έγραφε σαν βασικό μήνυμα και στη συνέχεια ακολουθούσαν κρυπτογραφημένες οδηγίες για την ανοικοδόμηση της κοινωνίας μετά την Ημέρα της Κρίσης:

  • Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω των 500.000.000 σε διαρκή ισορροπία με τη φύση
    Καθοδηγήστε την αναπαραγωγή με σύνεση, βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση και την ποικιλομορφία
  • Ενώστε την ανθρωπότητα με μια νέα ζωντανή γλώσσα
  • Κυβερνήστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με μετριοπαθή λογική
  • Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια
  • Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο
  • Αποφύγετε τους ασήμαντους νόμους και τους περιττούς αξιωματούχους
  • Ισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα
  • Βραβεύστε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο
  • Μην είστε καρκίνος στη γη
  • Αφήστε χώρο για τη φύση – αφήστε χώρο για τη φύση

Γιατί ήταν στόχος;

Οι Georgia Guidestones έχουν γίνει συχνά αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας λόγω του μυστηρίου τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκαν και του τρόπου με τον οποίο ερμηνεύονται ορισμένα από τα μηνύματα.

Ο χώρος έχει υποστεί βανδαλισμούς στο παρελθόν, μεταξύ άλλων είχε γραφτεί η φράση “νέα παγκόσμια τάξη” – μια μακροχρόνια, αβάσιμη συνωμοσία ότι αναδύεται μια ολοκληρωτική παγκόσμια κυβέρνηση, οι οποίοι ώθησαν τις τοπικές αρχές να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης στον χώρο.

Η δομή είχε επίσης προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή τους τελευταίους μήνες, αφού έγινε στόχος της υποψήφιας των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Τζόρτζια, Κάντις Τέιλορ, η οποία είχε δεσμευτεί να τις καταστρέψει στο πλαίσιο της συνωμοσιολογικής προεκλογικής της εκστρατείας.

Η Τέιλορ, η οποία έλαβε μόλις το 3,4% των προκριματικών ψήφων τον Μάιο, δήλωσε ότι η καταστροφή των “σατανικών” Guidestones ήταν απόδειξη της παρέμβασης του Θεού.

“[Ο Θεός] Μπορεί να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θέλει να κάνει. Αυτό περιλαμβάνει και το γκρέμισμα των σατανικών κατευθυντήριων γραμμών”, έγραψε η ίδια στο Twitter.

Η κ. Taylor κυκλοφόρησε αργότερα ένα βίντεο στο οποίο επέμενε ότι δεν θα υποστήριζε ποτέ τον βανδαλισμό και ότιόποιος πηγαίνει σε ιδιωτική ή δημόσια ιδιοκτησία για να καταστρέψει κάτι παράνομα θα πρέπει να συλληφθεί“.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει κανέναν ύποπτο, ούτε έχει σχολιάσει αν οι θεωρίες συνωμοσίας έπαιξαν ρόλο στην καταστροφή του μνημείου.

Τι συνέβη στο μνημείο

Αν και οι περισσότεροι από τους πυλώνες δεν επηρεάστηκαν από την έκρηξη, το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο δεν υπάρχει πια.

Λίγο μετά την έκρηξη, η Ένωση Γρανίτη του Έλμπερτον, η οποία συντηρεί τις πέτρες, είχε υπολογίσει ότι ο λογαριασμός επισκευής θα κόστιζε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Όμως οι αρχές έκριναν τελικά ότι ο χώρος αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια και γκρέμισαν τις εναπομείνασες γρανιτένιες πλάκες λίγο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της αστυνομίας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ABS

Διαφήμιση