Αρχική Καταστροφές Φωτιά στο Σχηματάρι – Εκκενώνεται προληπτικά το Δήλεσι

Φωτιά στο Σχηματάρι – Εκκενώνεται προληπτικά το Δήλεσι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
dilesi
Διαφήμιση

Συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες οι Πυροσβέστες στο Σχηματάρι και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση στη Βρυσούλα ενώ δόθηκε εντολή για προληπτική εντολή εκκένωσης στο Δήλεσι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 101 πυροσβέστες και 18 οχήματα έχουν κινητοποιηθεί, ενώ ανάμεσά τους είναι και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες που έχουν έρθει στη χώρα για να ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης, επιχειρούν τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει δύο πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες ΟΤΑ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

tanagra

Λόγω της φωτιάς, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Δήλεσι, όπως αναφέρει ο Δήμος Τανάγρας στη σελίδα του στο Facebook. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

 

«Η φωτιά ξεκίνησε λίγο έξω από το Δήλεσι για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει την προληπτική εκκένωση του οικισμού. Είναι στα όρια με την κατοικημένη περιοχή. Δεν βοηθάνε και οι άνεμοι καθόλου. Πιστεύω όμως ότι ίσως προλάβουμε τα χειρότερα διότι περιμένουμε κι άλλη πυροσβεστική δύναμη να έρθει. Περιμένουμε τρία ακόμα αεροπλάνα», δήλωσε ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας στο protothema.gr.

sximatari pirkagiaenimerosi

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, δύο ομάδες δασοκομάντος από Ελευσίνα και Στερεά Ελλάδα θα επιχειρήσουν στην περιοχή, ενώ θα προσπαθήσουν με τον ειδικό εξοπλισμό τους να φτάσουν στον πυρήνα της φωτιάς.

Η αρχική εικόνα της πυρκαγιάς έδειχνε ότι μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο επεκτάθηκε, με τους ανέμους να την κατευθύνουν βορειοανατολικά και συγκεκριμένα προς τη βιομηχανική περιοχή Βρυσούλα.

Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με μήνυμα από το 112.

 

Διαφήμιση