Αρχική Καταστροφές Έξι νεκροί από την αποκόλληση παγετώνα στις Άλπεις-Δεκάδες αγνοούμενοι (video)

Έξι νεκροί από την αποκόλληση παγετώνα στις Άλπεις-Δεκάδες αγνοούμενοι (video)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Χιόνια παγετώνες πάγος οροσειρές Άλπεις
Διαφήμιση
Ένα παιδί μόλις εννέα ετών βρέθηκε ανάμεσα στους έξι νεκρούς που καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση παγετώνα στις Άλπεις.
Τμήματα ενός ορεινού παγετώνα κατέρρευσαν στις ιταλικές Άλπεις την Κυριακή λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από μια μεγάλη κατάρρευση πάγου η οποία εγκλώβισε εκδρομείς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της επαρχίας του Τρέντο, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξειβαρύς απολογισμόςτραυματισμών ή θανάτων.
Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στη Μαρμολάδα, ένα βουνό άνω των 3. 300 μέτρων στην οροσειρά των Δολομιτών στο ανατολικό τμήμα των ιταλικών Άλπεων, μεταξύ των περιφερειών Τρέντο και Βένετο.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία στις πόλεις Belluno, Treviso, Trento και Bolzano, δήλωσε ο πρόεδρος του Veneto, Luca Zaia.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες και υπάρχει φόβος ότι στο τέλος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους τριάντα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο την ώρα αυτή μεταβαίνουν στην τοποθεσία Κανατζέι, όπου έχει στηθεί το κέντρο συντονισμού για την παροχή βοήθειας.

Ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Παροχής΄Αμεσης Βοήθειας στην περιοχή των ‘Αλπεων Βάλτερ Καϊνέλλι τόνισε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και οι συνεργάτες του, κινούνται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, διότι παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος αποκόλλησης νέων στρωμάτων πάγου και κατολισθήσεων.

Ο θάνατος σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Η Μαρμολάδα, η οποία υψώνεται σε περίπου 11. 000 πόδια, είναι η υψηλότερη κορυφή των ανατολικών Δολομιτών ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που εκτιμάται ότι έχει ηλικία μεγαλύτερη από 200 εκατομμύρια χρόνια. Η Μαρμολάδα αναφέρεται ως ηβασίλισσα των Δολομιτών, μια περιοχή δημοφιλής στους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας.

Μια έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή περιέγραψε φέτος τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της μη αναστρέψιμης απώλειας των παγετώνων μέχρι το τέλος του αιώνα.

Οι ορεινές περιοχές πάντα επηρεάζονταν είτε από πολύ είτε από πολύ λίγο νερό, αναφέρει η έκθεση. “Λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι κίνδυνοι αλλάζουν γρήγορα και γίνονται ακόμη πιο απρόβλεπτοι“.

Διαφήμιση