Αρχική Ζώα Δεύτερη φάλαινα μήκους 10 μέτρων βρέθηκε στον Σηκουάνα (video)

Δεύτερη φάλαινα μήκους 10 μέτρων βρέθηκε στον Σηκουάνα (video)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
φαλαινα σηκουανας
Διαφήμιση

Άλλη μια φάλαινα εντοπίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα στη βόρεια Γαλλία. Ένα μήνα πριν είχε εντοπιστεί μια άρρωστη φάλαινα πάλι στον Σηκουάνα η οποία ανασύρθηκε νεκρή μετά από λίγο καιρό. Οι ειδικοί λένε ότι μέχρι στιγμής η δεύτερη φάλαινα μήκους 10 μέτρων φαίνεται να είναι καλά στην υγεία της. 

Η ΜΚΟ Sea Shepherd έγραψε στο Twitter: “Έχουμε λάβει πάρα πολλές αναφορές για την παρουσία ενός κητώδους στις εκβολές της Χάβρης, το οποίο θα μπορούσε να είναι φάλαινα, σύμφωνα με τις εικόνες και τα βίντεο που έχουμε λάβει“.

Ωστόσο, η ΜΚΟ δήλωσε ότιμέχρι στιγμής, το κητώδες δεν έχει εισέλθει σε γλυκό νερό και η υγεία του φαίνεται να είναι καλή. Έχουμε εντείνει την επιτήρηση για να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψει στη θάλασσα με τη θέλησή του“.

Η φάλαινα εθεάθη μεταξύ της γέφυρας της Νορμανδίας και της γέφυρας Tancarville, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία Seine-Maritime.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: “Η νομαρχία συγκέντρωσε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, καθώς και την ένωση Groupe détude des cétacés du Cotentin et des mammifères marins de la mer de la Manche (GECC), την οργάνωση Sea Shepherd France και το παρατηρητήριο Pelagis [για να παρακολουθούν την υπόθεση]”.

Η νομαρχία ανέφερε ότιτο ζώο που παρατηρήθηκε κινείται αργά αλλά με δυνατές κινήσεις και φαίνεται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση”.

Το GECC έχει εγκαταστήσει έναν χώρο παρατήρησης για να παρακολουθεί το ζώο, ενώ έχει απαγορευτεί στα σκάφη να πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το θηλαστικό.

Αυτό το περιστατικό ακολουθεί την προηγούμενη είσοδο μιας άρρωστης φάλαινας στον ποταμό Σηκουάνα τον περασμένο μήνα. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι η φάλαινα ήταν άρρωστη και δεν ανταποκρίθηκε καλά στις προσπάθειες να την οδηγήσουν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα.

Αφού οι αρχές είχαν ήδη αποφασίσει να του κάνουν ευθανασία για να τερματίσουν την ταλαιπωρία του, βρέθηκε αργότερα νεκρό. Ο σκελετός του θα καθαριστεί, θα απογραφεί και θα προστεθεί στη συλλογή θηλαστικών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ: https://www.connexionfrance.com/

Διαφήμιση