Αρχική Επιχειρείν Μπαίνει πλαφόν στις τιμές των κλιματιστικών

Μπαίνει πλαφόν στις τιμές των κλιματιστικών

Σύνταξη: ecozen.gr

0
air condition, κλιματιστικό
Διαφήμιση

Τροπολογία για εφαρμογή πλαφόν στις τιμές των κλιματιστικών ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι παρατηρήθηκε μετά την ανακοίνωση του προγράμματος για την αντικατάσταση παλιών συσκευών, πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή των κλιματιστικών σε πολλά καταστήματα, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

«Άρα και τα κλιματιστικά θα συμπεριληφθούν στην συγκεκριμένη διάταξη. Και προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός από την επιβολή προστίμων δεν θα δοθεί η επιδότηση» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά στην αισχροκέρδεια στην αγορά, ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία κάνει ασταμάτητα ελέγχους και βάζει πρόστιμα σχεδόν κάθε μέρα.

«Έχουμε βάλει το νόμιμο πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και προσπαθούμε να σφίξουμε την αγορά όσο μπορούμε περισσότερο» ανέφερε.

Άδωνις Γεωργιάδης

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι στους φόρους των καυσίμων δεν θα αλλάξει κάτι.

«Ασφαλώς η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο πίσω στην κρίση, όπως έχει αποδείξει μέχρι τώρα και καταλαβαίνουμε ότι το να είναι ο πληθωρισμός πάρα πολύ υψηλός και η ακρίβεια πολύ έντονη πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα που πιέζονται πολύ. Είναι κοινωνικά άνισος ο πληθωρισμός, οι επιπτώσεις του δηλαδή.

Άρα η κυβέρνηση σίγουρα μελετάει, θα μελετήσει και θα πάρει μέτρα όπως έχει κάνει μέχρι τώρα σε όλα για να μπορέσει να μειώσει αυτή την κοινωνική ανισότητα. Είμαι υπέρ κάθε μέτρου που θα βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν βγάζουν τον μήνα να τον βγάζουν. Δεν θέλω να αισθάνομαι ότι εμείς που είμαστε σε μια καλύτερη μοίρα αδιαφορούμε για αυτούς που είναι σε λίγο χειρότερη μοίρα από εμάς» τόνισε.

Κλιματιστικό

Αναφορικά με την κεντρική ευρωπαϊκή στάση στο πρόβλημα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πολύ δύσκολο για την Ευρώπη να κόψει πάλι χρήμα. «Το να δώσεις πολύ χρήμα σε εποχή ψηλού πληθωρισμού δεν είναι εύκολο. Ο πληθωρισμός μας είναι κατά 75% οφειλόμενος στην ενέργεια» ανέφερε.

Οι συστάσεις της Ευρώπης για την κατανάλωση ενέργειας

«Στην Ελλάδα δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί να πάρουμε τέτοιου τύπου μέτρα, όμως για να είμαι απολύτως ειλικρινής και η κουβέντα να μην γίνεται ποτέ στο κομμάτι της κατανάλωσης είναι σαν να ζούμε σε άλλο κόσμο. Όταν σε μια συνέντευξη ο κ. Σκρέκας είπε κάτι για τον θερμοσίφωνα είχε γίνει πανζουρλισμός. Οι συστάσεις αυτές έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ελλάδα δεν θα αποκτήσουν υποχρεωτικότητα μεν, αλλά πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι τον χειμώνα που έρχεται θα έχουμε την μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση μετά τον ΒΠΠ» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧωρίς φυσικό αέριο από σήμερα η Γερμανία – Δραστικά μέτρα παίρνουν οι πόλεις
Επόμενο άρθροΤο πρώτο “πράσινο” υπόγειο μεταλλείο στον κόσμο βρίσκεται στην Εύβοια