Αρχική COVID-19 Υποχρεωτική η μάσκα στο εσωτερικό των πλοίων

Υποχρεωτική η μάσκα στο εσωτερικό των πλοίων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πλοία κορονοϊός
Διαφήμιση

Συνεχίζεται το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας μόνο στο εσωτερικό των πλοίων. Στους ανοιχτούς χώρους του πλοίου θα μπορούν οι επιβάτες να βγάλουν τη μάσκα τους. Η νέα οδηγία θα ισχύσει μέχρι τέλος του Ιουνίου, οπότε και θα συνεδριάσουν πάλι οι εμπειρογνώμονες για πιθανή κατάργησή του.

Πιο συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

  • Για τα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό ανω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

μάσκα πλοίο

  • Για τα επιβατηγά πλοία: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες. Στα ημερόπλοια αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Για τα ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.
  • Για τα φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η μάσκα έπαψε να είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους χώρους με την εξαίρεση των αστικών ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), των χώρων παροχής υπηρεσιών Υγείας και των δομών φροντίδας ηλικιωμένων. «Η εικόνα της πανδημίας δείχνει ότι τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες δεν έχει δυναμική. Ελπίζουμε αυτό να παραμείνει. Τα μέτρα έχουν ανασταλεί, αλλά αν χρειαστεί κάποια από αυτά θα επανέλθουν», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

 

Διαφήμιση