Αρχική Περιβάλλον ΥΠΕΝ: Δεύτερη θέση στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022

ΥΠΕΝ: Δεύτερη θέση στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022

Σύνταξη: ecozen.gr

0
υπεν
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Το 2ο Βραβείο για τη Διαδικτυακή Πύλη Γεωχωρικών Πληροφοριών  http://mapsportal.ypen.gr κατέκτησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα φετινά Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 Η διάκριση αυτή αφορά στην κατηγορία «καλύτερης εφαρμοσμένης ιδέας» ανάμεσα σε όλους τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Αυτοδιοίκησης και της Δικαιοσύνης που συμμετείχαν. 

«Η γεωχωρική πληροφορία μέσω των ψηφιακών χαρτών, που διατίθενται με μόλις λίγα “κλικ”, είναι απολύτως απαραίτητη για όλους, για τον τεχνικό κόσμο, για νομικούς, για ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτου, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το επιχειρείν, για όλη την Πολιτεία σε κάθε τομέα δραστηριότητάς της» δήλωσε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς.

νικοσ ταγαράς

Ειδικότερα, το http://mapsportal.ypen.gr είναι ηλεκτρονική εφαρμογή διάχυσης γεωχωρικών πληροφοριών με την μορφή ψηφιακών χαρτών, αρχείων και διαδικτυακών υπηρεσιών (102 χάρτες και 565 θεματικά επίπεδα -μεταξύ άλλων- για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τον χωροταξικό – πολεοδομικό σχεδιασμό) και διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες. 

«Το http://mapsportal.ypen.gr αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μετάβαση από τη συμβατική στην ψηφιακή εποχή με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους» επεσήμανε ο υφυπουργός.

Σημειώνεται ότι για την ανάπτυξη της εφαρμογής δεν δαπανήθηκαν χρηματοδοτικοί πόροι, καθώς όλος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έγινε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Γεωχωρικών Πληροφοριών του Υπουργείου. 

Το http://mapsportal.ypen.gr έχει ενταχθεί στο «Παρατηρητήριο Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα» του Υπουργείου Εσωτερικών (http://innovation.gov.gr και https://innovation.gov.gr/innovationscat/portal-for-geospatial-information-ypen ).

Ο υφυπουργός κ. Ταγαράς συνεχάρη τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Γεωχωρικών Πληροφοριών του ΥΠΕΝ για την πανελλήνια διάκρισή τους με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία “καλύτερης εφαρμοσμένης ιδέας”.

«Η Ελλάδα αλλάζει, οι υπηρεσίες ψηφιοποιούνται και η πληροφορία αποκτιέται σε ασύλληπτα μικρούς χρόνους σε σχέση με το παρελθόν και χαίρομαι που σε αυτή τη συνολική προσπάθεια το ΥΠΕΝ πρωτοπορεί. Και διακρίνεται» κατέληξε ο κ. Ταγαράς.

 

      

Διαφήμιση