Αρχική Ενέργεια Συνάντηση Σκρέκα με ΥΠΕΞ Ουγγαρίας για τροφοδοσία με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας

Συνάντηση Σκρέκα με ΥΠΕΞ Ουγγαρίας για τροφοδοσία με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Συνάντηση Κ. Σκρέκα με Ούγγρο ΥΠΕΞ 1
Διαφήμιση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου, με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών, Péter Szijjártó.

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας και τα μέτρα για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο, στην σκιά του καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία.  

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τη δυνατότητα προώθησης ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, μέσω της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, σε περίπτωση που σημειωθούν προβλήματα με την τροφοδοσία από τη Ρωσία.

Συνάντηση Κ. Σκρέκα με Ούγγρο ΥΠΕΞ 2

Αναφέρθηκαν, επίσης, στη σημασία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου για τη διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας και την απεξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων. 

Στη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ουγγαρίας, ως μόνιμο μέλος, στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο (East Mediterranean Gas Forum) που αποτελεί βασικό πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας και ανάπτυξης.

Συνάντηση Κ. Σκρέκα με Ούγγρο ΥΠΕΞ 3

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, συζητήσαμε την ανάγκη απεξάρτησης των δύο χωρών από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και τα μέτρα που έχουμε λάβει προς την κατεύθυνση αυτή. Σε μια κρίσιμη ιστορικά συγκυρία, ενισχύουμε τις διμερείς συνεργασίες προκειμένου να αυξήσουμε την ενεργειακή μας ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια. Η στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης αποτελεί τη μοναδική λύση για να θωρακίσουμε την ήπειρό μας και να προστατέψουμε τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας προσιτές τιμές ενέργειας». 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύνδεση Ελλάδας Βουλγαρίας με αγωγό υδρογόνου
Επόμενο άρθροΙΕΝΕ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 13ος Ενεργειακός Διάλογος για την Ν.Α Ευρώπη