Αρχική Τουρισμός Σκιάθος: Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών

Σκιάθος: Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Σκιάθος
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μέρα της διήμερης εκδήλωσης, με τίτλο: «Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών», στο Μπούρτζι της Σκιάθου

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Σκιάθου, κύριος Θοδωρής Τζούμας και ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, κύριος Γιώργος Παππούς. 

δημος Σκιάθου

Η συνεργασία των φορέων ξεκίνησε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου WINTERMED, που έχει ως στόχο τη προώθηση πολιτικών για την ενίσχυση του τουρισμού όλο το χρόνο. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να συνεχίσει στο μέλλον, καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παραπάνω φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο την υποστήριξη και προώθηση γνώσης, κοινωνικού διαλόγου, πολιτικών και περιφερειακών στρατηγικών, για  την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Προς τη κατεύθυνση αυτή, οι φορείς θα έχουν και την υποστήριξη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), που μέσω εκπροσώπου του και συγκεκριμένα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Άννας Ζαρκάδα, προέβη στην υπογραφή του Μνημονίου, δηλώνοντας τη πρόθεση να υποστηρίξει τους φορείς στην υλοποίηση της πολιτικής ενίσχυσης του ολοχρόνιου ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού. 

σκιαθος

Το έργο WINTERMED

Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους των εργασιών, ο κύριος Παππούς παρουσίασε αναλυτικά στους συμμετέχοντες τους στόχους και τις επιδιώξεις του έργου WINTERMED. Επίσης, η κυρία Αγγελική Βενέτη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης  Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών έργων Bluemed & BluemedPlus, παρουσίασε το ρόλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του καταδυτικού τουρισμού. 

Το έργο WINTERMED λαμβάνει συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη μέσα από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Μεσογειακού χώρου (InterregMed). 

Οι εργασίες της διήμερης εκδήλωσης θα συνεχίσουν και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 18 Ιουνίου. 

Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από πλειάδα ομιλητών σκοπό έχουν να μεταφέρουν γνώση σε τοπικούς επιχειρηματίες για το σχεδιασμό, προβολή και προώθηση τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της Σκιάθου. Η εκδήλωση παραμένει ανοικτή για το κοινό, και πραγματοποιείται στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης:  «Αγαπημένη χώρα» η Ελλάδα στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees»

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε νερό στη Σελήνη σε δείγμα από την Κινέζικη αποστολή Chang’e 5
Επόμενο άρθροΑυτοψία Αμυρά στις δασικές εκτάσεις Αταλάντης, Σπερχειάδας και Λαμίας