Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Σ. Ζαχαράκη: Δυναμική επιστροφή του ελληνικού τουρισμού

Σ. Ζαχαράκη: Δυναμική επιστροφή του ελληνικού τουρισμού

Η υφυπουργός Τουρισμού, στην ειδική συζήτηση για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη, τόνισε τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ένα τουριστικό προϊόν πιο ποιοτικό, ισορροπημένο και βιώσιμο.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
σοφια ζαχαρακη
EUROKINISSI
Διαφήμιση
Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου για την θεσμοθέτηση νέων σημάτων για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού από το Ερεβάν της Αρμενίας όπου βρέθηκε.

Τις εξαιρετικά ενθαρρυντικά προοπτικές ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού φέτος, παρουσίασε η υφυπουργός Τουρισμού, τονίζοντας την εντυπωσιακή επιστροφή το 2021 και την ακόμα δυναμικότερη εξέλιξή του για το 2022 ενώ σημείωσε και τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα ένα τουριστικό προϊόν πιο ποιοτικό, ισορροπημένο και βιώσιμο.

Από το Ερεβάν της Αρμενίας, στο πλαίσιο της 67ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), της οποίας την προεδρία ασκεί η χώρα μας, η κα. Ζαχαράκη, συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του κρατικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων “Enterprise Armenia“, καθώς και με μεγάλους tour operators της χώρας που οργανώνουν τουριστικά πακέτα για πολλούς προορισμούς της Ελλάδας. Όπως επισημάνθηκε, το ενδιαφέρον των Αρμενίων για τη χώρα μας και φέτος είναι έντονο και, μάλιστα, ενδέχεται να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η υφυπουργός Τουρισμού, στην ειδική συζήτηση για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη, τόνισε τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ένα τουριστικό προϊόν πιο ποιοτικό, ισορροπημένο και βιώσιμο. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε τη μεγάλη επιτυχία ένταξης του Σουφλίου στα “Best Tourism Villages”, καθώς και της Δυτικής Σάμου στο πρόγραμμα αναβάθμισης.

Παράλληλα, ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για τα καινούργια σήματα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, Τυροκομείου και Ελαιοτρίβειου που θεσμοθετεί, τις συνέργειες που αναπτύσσονται με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον αγροτουρισμό, τη σημασία που δίνει η κυβέρνησή στον πρωτογενή τομέα – μέσω προγραμμάτων, όπως αυτό των νέων αγροτών – καθώς και όλα τα σημαντικά έργα υποδομών που διευκολύνουν την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τουρισμός

Όπως δήλωσε η κα Ζαχαράκη «μαζί με την γενική διευθύντρια Δρ. Π. Διονυσοπούλου, είχαμε την ευκαιρία για παραγωγικές διμερείς συναντήσεις με αντιπροσωπείες εταίρων μας από τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Βουλγαρία, στις οποίες συζητήσαμε για τη συνεργασία μας σε σειρά θεμάτων, καθώς και για τη συμμετοχή τους στο Κέντρο Έρευνας Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού του ΠΟΤ για την Μεσόγειο, το οποίο θα εδρεύει στην Αθήνα. Επιπροσθέτως, στις συνομιλίες μας με τους κύριους tour operators της Αρμενίας για την ελληνική αγορά, καταλήξαμε σε συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση του ήδη δυναμικού ρεύματος τουρισμού από την Αρμενία προς τη χώρα μας».

Επίσης η υφυπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι «ολοκληρώσαμε μόλις την επίσκεψη μας στην Αρμενία, στο πλαίσιο της 67ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρώπης του ΠΟΤ. Εκπροσωπώντας τη χώρα μας – που ασκεί την προεδρία της Επιτροπής- είχα την ευκαιρία να υπογραμμίσω στους εταίρους μας την εντυπωσιακή ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2021 και την ακόμα δυναμικότερη εξέλιξή του για το 2022. Ανταλλάξαμε σκέψεις και ιδέες για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και κοινές προκλήσεις στα θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης, βιωσιμότητας, αλλά και συνεργειών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

Διαφήμιση