Αρχική Special Topics «Προσωπικότητα 2022» η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

«Προσωπικότητα 2022» η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ 13.06.2022 (3)
Διαφήμιση

Ως “Προσωπικότητα 2022” στον τομέα “Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Βραβείο Θεόδωρος Κατριβάνος” τίμησε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ο Σύλλογος Κερκυραίων Πειραιά και Περιχώρων και η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων στην ετήσια εκδήλωση τους που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Το βραβείο παρέδωσε ο Περιφερειάρχης ΑττικήςΓιώργος Πατούλης και το δίπλωμα ο Διευθύνων Σύμβουλ ος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Σπύρος Σπυρίδωνος.

Η Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών Λίνα Βέργη και ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συλλόγου Αθηνών Θωμάς Σούλος παρουσίασαν την προσωπικότητα και το έργο της Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ως μια ευρωπαϊκού επιπέδου προσωπικότητα που απέδειξε σε κάθε στάδιο της ζωής και της καριέρας της την αγάπη και την φροντίδα της, για τον τόπο της, τα Επτάνησα, και με απόφασή της το 2019 να διεκδικήσει την ψήφο των Επτανησίων και να αφοσιωθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε μια νέα εποχή μεγάλων προσκλήσεων για το μέλλον  και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναφέρθηκαν στην ολοκληρωμένη προσωπικότητά της με το διαχρονικό έργο της στην κοινωνία των πολιτών, στην οικογενειακή ζωή με δυο παιδιά λαμπρούς επιστήμονες, με το δικό της φιλανθρωπικό έργο και πρόσφατα “νόνα”.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ 13.06.2022

Επεσήμαναν το όραμά της που την διακρίνει, την μαχητικότητα και ακατάπαυστη ενεργητικότητά της και στο έργο της το οποίο αφήνει αποτύπωμα σε όλους τους τομείς για το σήμερα και το αύριο των νησιών, όπως και το πάθος της για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Επτανήσων.

Υπερήφανοι για τη “μόνη γυναίκα Περιφερειάρχη της χώρας”

Και κάτι επιπλέον. Τονίστηκε ότι οι Κερκυραίοι και οι άλλοι επτανήσιοι είναι υπερήφανοι που έχουν την “μόνη γυναίκα Περιφερειάρχη της χώρας”.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ 13.06.2022 (2)

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου εξέφρασε την συγκίνησή της για την συμπαράσταση των συμπατριωτών της, στο δύσκολο αλλά γοητευτικό έργο της το οποίο θεωρεί μια υψηλή αποστολή για την καλυτέρευση της καθημερινότητας, την προετοιμασία για τις προκλήσεις του μέλλοντος και την πολιτιστική ακτινοβολία των Ιονίων Νήσων, αντάξια της ιστορικής και πολιτισμικής διαδρομής τους.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ξεχωριστό ρόλο της Κέρκυρας ως ιστορική και σύγχρονη πρωτεύουσα της Περιφέρειας, τις μεγάλες ανάγκες της που έχουν μείνει χρόνια ανικανοποίητες, τα μεγάλα χαρίσματά της και την λάμψη που δίνει σε όλη της Περιφέρεια και στην Ελλάδα, όπως και τα έργα που υλοποιούνται αλλά και σχεδιάζονται.

Διαφήμιση