Αρχική Special Topics Όλαφ Σολτς : Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει

Όλαφ Σολτς : Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ολαφ σολτς
Διαφήμιση

Σοκαρισμένοι από την εικόνα της κατεστραμμένης ουκρανικής πόλης Ιρπίν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας περπάτησαν γύρω από κατεστραμμένα κτίρια σε μια επίδειξη υποστήριξης που το Κίεβο ελπίζει ότι θα ακολουθηθεί από σκληρότερη δράση για να βοηθήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Οι Εμανουέλ Μακρον, Όλαφ Σολτς, Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις συνοδευόντουσαν από ένοπλους ουκρανούς στρατιωτικούς , ένα απόσπασμα ασφαλείας και πλήθος δημοσιογράφων. «Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς.

Η επίσκεψη στο Ίρπιν, όπου σημειώθηκαν σφοδρές μάχες στις αρχές της εισβολής, είχε ως στόχο να αναδείξει αυτό που η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της λένε ότι ήταν φρικαλεότητες μεγάλης κλίμακας που διαπράχθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι διαπράχθηκαν σφαγές και εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική πόλη Ιρπίν, την οποία επισκέφθηκε μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες πριν συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. “Ο ηρωισμός του στρατού πρέπει να χαιρετιστεί, καθώς και ο ουκρανικός λαός”, δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους.

“Είναι εδώ . . . που οι Ουκρανοί σταμάτησαν τον ρωσικό στρατό να εισέλθει στο Κίεβο”, είπε ο Γάλλος ηγέτης. “Αντιπροσωπεύει τον ηρωισμό του στρατού, αλλά και του ουκρανικού λαού”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις εγκλημάτων πολέμου μετά από “σφαγές” των ρωσικών δυνάμεων.

“Είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι ένα μήνυμα ενότητας που στέλνουμε στους Ουκρανούς, υποστήριξης, για να μιλήσουμε τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, καθώς οι επόμενες εβδομάδες, όπως γνωρίζουμε, θα είναι πολύ δύσκολες”, δήλωσε ο Μακρόν.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με προηγούμενες παρατηρήσεις του ότι η Ρωσία δεν πρέπει να ταπεινωθεί, ο Μακρόν είπε ότι “στεκόμαστε στο πλευρό των Ουκρανών χωρίς αμφιβολίες. Η Ουκρανία πρέπει να αντισταθεί και να νικήσει”.

Οι ηγέτες έκαναν στους συνοδούς τους ερωτήσεις σχετικά με την επιστροφή των κατοίκων στην πόλη τους και τα προβλεπόμενα έργα ανοικοδόμησης, ενώ στη συνέχεια είδαν ένα βίντεο διάρκειας μερικών λεπτών που δείχνει το Ιρπίν πριν από τρεις μήνες, όταν μαίνονταν εκεί οι μάχες.

Στους τοίχους ενός κατεστραμμένου κτιρίου, διάβαζε κανείς «Make Europe Not War» («Κάντε Ευρώπη Όχι Πόλεμο»), μια επιγραφή που ο Μακρόν είδε και σχολίασε λέγοντας: «είναι το σωστό μήνυμα (…) είναι πολύ συγκινητικό να το βλέπει κανείς».

Με πληροφορίες από : ΑΠΕ-ΜΠΕ, https://www.france24.com/

Διαφήμιση