Αρχική Κόσμος ΝΑΤΟ: Αποτρόπαια αγριότητα της Ρωσίας, πρόκληση για την ασφάλεια η Κίνα

ΝΑΤΟ: Αποτρόπαια αγριότητα της Ρωσίας, πρόκληση για την ασφάλεια η Κίνα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ (POOL PHOTO NATO/ EUROKINISSI/ NON COMERCIAL USE)
POOL PHOTO NATO/ EUROKINISSI/
Διαφήμιση

Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί», δήλωσε σήμερα στην Μαδρίτη ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κατά την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι ηγέτες των χωρών μελών της οποίας κατήγγειλαν την «αποτρόπαια αγριότητα» της Μόσχας.

«Η αποτρόπαια αγριότητα της Ρωσίας προκαλεί τεράστια ανθρώπινα δεινά και μαζικές μετακινήσεις, πλήττοντας με δυσανάλογο τρόπο τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Ρωσία φέρει ακέραιη την ευθύνη αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής», αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν οι ηγέτες των μελών της Συμμαχίας με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης, κατά την οποία ανακοινώθηκε και η έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

συνοδος ΝΑΤΟ
EUROKINISSI

Το ΝΑΤΟ κρίνει ότι η Κίνα συνιστά πρόκληση για τα «συμφέροντα» και την «ασφάλεια» των χωρών του ΝΑΤΟ στον νέο στρατηγικό οδικό χάρτη της Συμμαχίας που υιοθετήθηκε στην Μαδρίτη.

«Οι δηλωμένες φιλοδοξίες της Κίνας και οι καταναγκαστικές της πολιτικές αποτελούν πρόκληση για τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες μας», αναφέρεται στον νέο στρατηγικό οδικό χάρτη, στον οποίο καταγγέλλεται «η στρατηγική σύμπραξη» ανάμεσα στο Πεκίνο και την Μόσχα κατά της «διεθνούς τάξης».

Διαφήμιση