Αρχική Special Topics Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δε θα ανεχτεί παραβιάσεις της Τουρκίας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δε θα ανεχτεί παραβιάσεις της Τουρκίας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Έντονο ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παραβιάσεις της Τουρκίας και για τη γενικότερη επιθετική συμπεριφορά της προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξή τους στο πρακτορείο Reuters.

«H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αστυπάλαια όπου βρίσκεται.

«Εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ εκείνοι που ξεπεράσαμε τα όρια, που δείξαμε επιθετικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο η Τουρκία πρέπει να παραπονιέται κάθε φορά που λέμε ότι έχουμε δίκιο, όταν υποστηρίζουμε ότι οι διαφορές μας πρέπει να επιλυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε παράλογους ισχυρισμούς που αφορούν την κυριαρχία επί των ελληνικών νησιών. Η Τουρκία δεν πρέπει να εκπλήσσεται όταν οι σύμμαχοί μας, και στο ΝΑΤΟ, δηλώνουν το προφανές: ότι έχουμε δίκιο και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δει κανείς το ζήτημα, πέρα από αυτά που λέμε εμείς».

Ενεργειακή επάρκεια το καλοκαίρι

Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθησύχασε λέγοντας ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα απομακρύνεται από τον λιγνίτη εδώ και αρκετό καιρό αλλά εξακολουθούμε να έχουμε λιγνιτικές μονάδες ικανές να παράσχουν εφεδρική ισχύ σε περίπτωση που τις χρειαστούμε, έχουμε επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αέριο και, βεβαίως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δουλεύουν στο μέγιστο, είτε είναι ανεμογεννήτριες είτε ηλιακά πάνελ».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Προτεραιότητα η «πράσινη» μετάβαση

«Η επίτευξη των στόχων μας όσον αφορά την πράσινη μετάβαση καθίσταται προτεραιότητα όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους, όχι μόνο για να καταφέρουμε να γίνουμε η πρώτη ήπειρος στον κόσμο που θα έχει ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα, αλλά είναι επίσης σημαντικό προκειμένου να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας αυτονομία» σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα της υψηλής τιμής αγοράς του φυσικού αερίου καλείται να λύσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με δήλωσή του επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει οικονομικός τρόπος μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη λέγοντας μάλιστα ότι  «Όποια λύση κι αν οραματιστεί κανείς, σίγουρα θα περιλαμβάνει την Ελλάδα».

Διαφήμιση