Αρχική Περιβάλλον Με 36 Φορείς Διαχείρισης Προστ. Περιοχών εμπλουτίζεται ο ΟΦΥΠΕΚΑ

Με 36 Φορείς Διαχείρισης Προστ. Περιοχών εμπλουτίζεται ο ΟΦΥΠΕΚΑ

0
Natura - ΟΦΥΠΕΚΑ
Διαφήμιση

Με την ένταξη των τελευταίων οκτώ, ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση των 36 πρώην Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), βάσει των αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Πρόκειται για τους φορείς Κορινθιακού Κόλπου, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Νότιας ΠελοποννήσουΚυθήρων, Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης, ΒόραΠάικουΒερμίου, Εύβοιας και Κυκλάδων, οι οποίοι ήταν κατ’ ουσία ανύπαρκτοι καθώς διέθεταν μόνο Διοικητικά Συμβούλια και ούτε έναν εργαζόμενο.

natura

Οι συγκεκριμένοι φορείς πλέον αποκτούν προσωπικό και συγχωνεύονται στις Μονάδες Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, Σκύρου και Εύβοιας, Κεντρικού Αιγαίου, Ανατολικής Κρήτης, ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου, Κορινθιακού Κόλπου, Νότιας Πελοποννήσου.

Με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του συνόλου των πρώην Φορέων Διαχείρισης στον ΟΦΥΠΕΚΑ εφαρμόζεται η μεγάλη μεταρρύθμιση στο Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας σύμφωνα με τον ν. 4685/2020. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μοχλό τον ΟΦΥΠΕΚΑ υλοποιεί Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση,  διατήρηση και βιώσιμη ανάπτυξη των Προστατευόμενων Περιοχών Natura της χώρας.

Για τους πολίτες οι περιοχές Natura

«Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν και να χαίρονται τα οικοσυστήματα, τα είδη που φιλοξενούν και τα υπέροχα τοπία των περιοχών Natura της χώρας μας. Το ΥΠΕΝ έχει εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους και τα εργαλεία ελέγχου, ώστε ο ΟΦΥΠΕΚΑ να επιτελέσει το έργο του», δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Natura

Η Πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ, Μαρία Παπαδοπούλου ανέφερε: «Ο ΟΦΥΠΕΚΑ πλέον στην πλήρη λειτουργία του με την εκσυγχρονισμένη οργανωτική του δομή και τους ανθρώπους του θα είναι σε θέση να υπηρετήσει τους εθνικούς στόχους της αποτελεσματικής προστασίας και της ανάδειξης της ελληνικής φύσης».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓλυπτά από πλαστικά απορρίμματα παρουσιάζει ο Leeroy New
Επόμενο άρθροΤέλος οι μάσκες από σήμερα στους εσωτερικούς χώρους – Οι εξαιρέσεις