Ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής Leeroy New με έδρα τη Μανίλα μας προκαλεί να σκεφτούμε τα απόβλητα που παράγονται από καθημερινά υλικά κατασκευάζοντας περίτεχνα γλυπτά από πεταμένα πλαστικά.
Τα έργα του μεγάλης κλίμακας γίνονται κόβοντας, στρίβοντας και δένοντας μεταξύ τους αντικείμενα όπως κανάτες νερού, καρούλια φιλμ, σωλήνες και μπουκάλια σε φόρμες που προκαλούν μια αίσθηση κίνησης ή μετανάστευσης. Αγκαλιάζοντας το εξωτερικό ενός κτιρίου ως μέρος της Μπιενάλε του Σίδνεϊ νωρίτερα φέτος, η δημόσια εγκατάσταση «Balete» που μοιάζει με πλοκάμι εμπνεύστηκε από την ανακάλυψη σωρών από πεταμένους σωλήνες άρδευσης σε κέντρα ανακύκλωσης στην Αυστραλία.
Στο «Flotilla», μεμονωμένα κομμάτια αιωρούνται από την οροφή και φαίνεται να γλιστρούν δίπλα σαν ένας στόλος από ασυνήθιστα σκάφη ή υποθαλάσσιους οργανισμούς.
Το 2019, το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης ανέφερε ότι η χώρα καταγωγής του Νιού, οι Φιλιππίνες, κινδυνεύει περισσότερο από την κλιματική κρίση λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της στάθμης της θάλασσας. Η Μανίλα είναι δεύτερη μετά το Τόκιο ως η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από φυσικές καταστροφές. Επανασχεδιάζοντας ένα πιο θετικό και βιώσιμο μέλλον για την κοινότητά του και τον πλανήτη, ο καλλιτέχνης εξερευνά τον πολιτισμό, την ιστορία και τη μυθολογία της πολιτιστικής του κληρονομιάς στις Φιλιππίνες για να υπογραμμίσει τις απτές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.
Για να τιμήσει την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου, μια νέα εγκατάσταση πλέει στην αυλή του Somerset House του Λονδίνου αυτόν τον μήνα με τη μορφή ενός στόλου από κιβωτούς.
View this post on Instagram
Πηγή: thisiscolossal.com