Αρχική Special Topics - 2 Καινοτομία έξυπνης κινητικότητας και τεχνολογία 6G από την LG

Καινοτομία έξυπνης κινητικότητας και τεχνολογία 6G από την LG

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ICC Mobility 02
Διαφήμιση

Η ιδέα της φυσικής παρουσίας σε ένα μέρος ενώ ταυτόχρονα ουσιαστικά βιώνουμε μια διαφορετική τοποθεσία, είναι μια μεγάλη τάση. Έτσι το όραμα της LG για το μέλλον της κινητικότητας επικεντρώθηκε στο να βρει τρόπους για να χαλαρώσουν ή να εργαστούν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου ενώ παράλληλα μεταφέρονται στον εκάστοτε προορισμό τους.

Κάθε μέρος του οχήματος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε οτιδήποτε άλλο μέρος, εκτός από ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Όπως πολλά φουτουριστικά πρωτότυπα αυτοκινήτου, το Omnipod της LG είναι γεμάτο οθόνες.  Η LG αποκαλεί μάλιστα το σύστημα αυτό που θα μεταφράζαμε στα ελληνικά ως «οθόνη μετα-περιβάλλοντος».

Το συγκεκριμένο σύστημα του αυτοκινήτου προσπαθεί να «βυθίσει» τους επιβάτες σε ένα εικονικό περιβάλλον.

ICC Mobility 01

 Η LG Electronics (LG) παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων, νέων τεχνολογιών κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων λύσεων συνδεδεμένων οχημάτων που αξιοποιούν το 6G και την ή νοημοσύνη (AI), στο Διεθνές Συνέδριο Επικοινωνιών IEEE 2022 (ICC) που πραγματοποιήθηκε από 16 – 20 Μαΐου στο COEX Convention & Exhibition Centre στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το θέμα της έξυπνης συνδεσιμότητας του ICC 2022, η LG παρουσίασε το αυτοκίνητο Omnipod, το οποίο χρησιμοποιεί τη meta-περιβαλλοντική οθόνη από το δάπεδο μέχρι την οροφή και μια σειρά από άλλες τεχνολογίες.

ICC 6G 03

Τεχνολογίες 6G

Επιπλέον, παρουσίασε τις 6G τεχνολογίες επικοινωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Full Duplex Radio για μετάδοση και λήψη που μεγιστοποιεί την απόδοση συχνότητας, και έναν ενισχυτή ισχύος που αναπτύχθηκε από κοινού με το Fraunhofer Heinrich Hertz Institute (HHI), για την ασύρματη μετάδοση και λήψη δεδομένων 6G THz.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τη λύση Soft V2X για smartphones (όπου το V2X σημαίνει «vehicle to everything»), η οποία επιτρέπει σε ένα όχημα να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με κοντινά οχήματα, πεζούς και υποδομές για να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον οδήγησης. Ακόμα, η εταιρεία σύστησε το on-device τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες οικιακές συσκευές παρέχοντας μια «έξυπνη» εμπειρία ζωής.

LG Omnipod 10

Ένα από τα δύο εμβληματικά συνέδρια της IEEE Communications Society, το ICC προσελκύει συνήθως περίπου 2.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 70 χώρες. Η ετήσια εκδήλωση προσφέρει συναρπαστικές κεντρικές ιδέες και δυνατές συνεδριάσεις τεχνικής εργασίας, καθώς και συναρπαστικά, ενημερωτικά σεμινάρια, εργαστήρια και συζητήσεις στον κλάδο.

Σχετικά με την LG Electronics 

Η LG Electronics αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα με παρουσία σχεδόν σε κάθε χώρα. Με εργατικό δυναμικό διεθνώς άνω των 75.000 ανθρώπων, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 63 δισ. USD το 2021. Αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες:

Οικιακές Συσκευές & Air Solution, Οικιακή Ψυχαγωγία, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις.

Η LG είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων όπως οθόνες τηλεοράσεων, οικιακές συσκευές,  λύσεις κλιματισμού θέρμανσης – ψύξης, οθόνες, service robots, εξαρτήματα αυτοκινήτων και των κορυφαίων brands LG SIGNATURE και LG ThinQ που είναι γνωστά παγκοσμίως. 

LG Omnipod 5

H LG Electronics Ελλας ΜΑΕ

Η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales.

H LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές.

Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση