Αρχική Special Topics Σειρήνες συναγερμού με την άφιξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στο Κίεβο

Σειρήνες συναγερμού με την άφιξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στο Κίεβο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ολαφ σολτς μακρον
Διαφήμιση

Σειρήνες συναγερμού για προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σήμαναν στο Κίεβο, λίγη ώρα μετά την άφιξη του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόνκαι του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) από ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας δεσμεύθηκε ότι «ότι θα βοηθήσει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, «δεν θέλουμε να εκφράσουμε μόνο την αλληλεγγύη μας, θέλουμε επίσης να διαβεβαιώσουμε ότι η βοήθεια που οργανώνουμε, οικονομική, ανθρωπιστική, αλλά και σε ό,τι αφορά όπλα, θα συνεχισθεί», λέει. «Θα την συνεχίσουμε για όσο χρόνο χρειασθεί για τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δηλώνει στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την ώρα που οι τρεις ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται στο Κίεβο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έφθασαν στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Χρειάστηκαν εβδομάδες για να οργανωθεί η επίσκεψη των τριών ευρωπαίων ηγετών, με τους ίδιους να επιχειρούν να ξεπεράσουν την κριτική εντός της Ουκρανίας σχετικά με τις ενέργειές τους ως προς τον πόλεμο.

Το Ρόιτερ σημειώνει πως το Κίεβο έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε μικρότερο βαθμό της Ιταλίας για αδυναμία να ενεργήσουν υπέρ της Ουκρανίας και τις έχει κατηγορήσει ότι καθυστέρησαν τις παραδόσεις όπλων και ότι προέταξαν την προσωπική τους ευημερία αντί της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Οι τρεις ηγέτες πήραν νυχτερινό τρένο για το Κίεβο, όπου τους υποδέχθηκαν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας. Πέρασαν στην Ουκρανία από τα πολωνικά σύνορα, ανέφερε η La Repubblica νωρίς την Πέμπτη, αν και τα ακριβή ταξιδιωτικά τους σχέδια ήταν άγνωστα, καθώς το Παρίσι, το Βερολίνο και η Ρώμη δεν έδωσαν επίσημες λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο ταξίδι.

Είμαστε εδώ, συγκεντρωμένοι, και πρόκειται να συναντήσουμε τον Πρόεδρο Ζελένσκι τώρα για να επισκεφθούμε έναν τόπο πολέμου όπου διαπράχθηκαν σφαγές και στη συνέχεια να ηγηθούμε των συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, δήλωσε ο Μακρόν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου.
Η επίσκεψη είναιένα μήνυμα ευρωπαϊκής ενότητας προς τους Ουκρανούς και υποστήριξης, [ένα μήνυμα] για το παρόν και το μέλλον, διότι γνωρίζουμε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από https://www.politico.eu/

 

Διαφήμιση