Αρχική Special Topics - 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Δράσεις καθαρισμού σε παραλίες και χώρους πρασίνου

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Δράσεις καθαρισμού σε παραλίες και χώρους πρασίνου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
14.06.22 ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Διαφήμιση

Ως ενεργό μέλος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υλοποίησε δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας των ακτών, των παράκτιων οικοσυστημάτων και των χώρων πρασίνου, καθώς και στο θέμα αντιμετώπισης των αιτιών και των επιπτώσεων που προκύπτουν από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. 

14.06.22 ΜΕΓΑΡΑ

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις στο Θριάσιο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την περιβαλλοντική οργάνωση We4All, ενεργοποίησαν πάνω από 1.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και οργάνωσαν καθαρισμούς εκτάσεων άνω των τριάντα χιλιομέτρων συνολικά, όπου συλλέξαν πάνω από μισό τόνο απορριμμάτων. 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές

Οι μαθητές που συμμετείχαν, παρακολουθήσαν διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με την τεχνογνωσία της We4All, έτσι ώστε να κατανοήσουν το πρόβλημα και την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης, τη σημασία της ανακύκλωσης και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, οι δράσεις περιλάμβαναν τον καθαρισμό των χώρων, τη συλλογή και καταγραφή των απορριμμάτων σε ειδικά δελτία και τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων και μη υλικών.

14.06.22 ΜΑΝΔΡΑ

Κατά τους καθαρισμούς διαπιστώθηκε ότι τα φίλτρα τσιγάρων εξακολουθούν να αποτελούν το No1 αντικείμενο που βρίσκεται στις ακτές και στους χώρους πρασίνου της Ελλάδας. Επιπλέον, τα μικροπλαστικά και τα πλαστικά μιας χρήσης, όπως τα μπουκάλια και τα καπάκια, τα κύπελλα, τα καλαμάκια και οι πλαστικές σακούλες, επικράτησαν στα 10 κορυφαία αντικείμενα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ως αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις μας, διοργανώσαμε δράσεις καθαρισμού ακτών και χώρων πρασίνου με τη συμμετοχή των παιδιών μας – μαθητών Δημοτικών Σχολείων στο Θριάσιο και τη Δυτική Θεσσαλονίκη, με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Όμιλός μας δεσμεύεται να δρα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και να βρίσκεται στο πλευρό της νέας γενιάς, δίπλα στο αύριο της χώρας, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους.»

Διαφήμιση