Αρχική Ελλάδα Ερντογάν: Σταματώ τις συναντήσεις με την Ελλάδα

Ερντογάν: Σταματώ τις συναντήσεις με την Ελλάδα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ερντογάν
Ερντογάν Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαφήμιση

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα καθώς μετά τις δηλώσεις αποκλιμάκωσης από τον Ακάρ ο Ερντογάν επανέρχεται με προκλητικές δηλώσεις, ενώ η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλία στον Άγιο Ευστράτιο.

Με ένα μήνυμα που τους έλεγε ότι το ελικόπτερο βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΑ στο νησί του Αγίου Ευστρατίου για τις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ήρωα υποσμηναγό, Νικόλαο Σιαλμά. Το ηχογραφημένο μήνυμα των Τούρκων έλεγε ότι «πετάτε σε αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη». Οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΦΕΘΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)
(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Χαμηλοί οι τόνοι του Ακάρ

Λίγο νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, διατήρησε τους χαμηλούς τόνους μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες, εγκαταλείποντας την επιθετική ρητορική και ρίχνοντας γέφυρες επικοινωνίας στην ελληνική πλευρά.

Όπως ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, η Τουρκία μπορεί να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα με διάλογο. 

«Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τη δράση και τη ρητορική τους λόγω κάποιων φιλοδοξιών. Όπως υπάρχουν τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία έχουν ξεκινήσει. Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτού στον ελληνικό λαό είναι επίσης πολύ βαρύς. Επιδιώκουν επίσης συμμαχίες. Απέναντι σε όλα αυτά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Είναι σημαντικό για εμάς να ενεργήσουμε με την αποδοχή ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με τη γείτονά μας, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα με διπλωματικά μέσα, ότι μπορούμε να επωφεληθούμε καλύτερα από τα πλούτη αν είμαστε μαζί και ενωμένοι, και ότι αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για την ευημερία των χωρών μας. Θεωρούμε σημαντικό να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση της έντασης θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΕΘΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)
φωτο αρχειου(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Ερντογάν: Καμία συνάντηση με Ελλάδα

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι σταματούν οι συναντήσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας. «Σας είπα ότι σταματώ τις συναντήσεις με την Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από αυτήν. Ας αναλογιστεί η Ελλάδα στο εξής τι θα κάνει». δήλωσε ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής.

Διαφήμιση