Αρχική Special Topics ΕΔΕ διέταξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το «Turkaegean»

ΕΔΕ διέταξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το «Turkaegean»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Τουρκία
Διαφήμιση

Ιδέα δεν είχαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την υπόθεση προώθησης κατοχύρωσης του ονόματος της θαλάσσιας περιοχής της Τουρκίας ως «Τurkaegean» ώστε να προλάβουν διπλωματική και πολιτική δράση για την αντίδρασή της Ελλάδας σε αυτή.

Γι’ αυτό το λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν υπήρχαν παραπτώματα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Σημάτων σχετικά με την κατάχωρησης του σήματος «Turkaegean» από τη γειτονική χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΕ που επιτρέπει τη χρήση του όρου “Turkaegean” για τα θέρετρα του τουρκικού τουρισμού που βρίσκονται στο Αιγαίο. Εν συνεχεία και ο υπουργός Τουρισμού έκανε δηλώσεις ότι «η κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια σε αυτή τη διαδικασία και στα ευρωπαϊκά φόρα, θα υπερασπίσει τη θέση της στην Αμερική και σε όλες τις χώρες».

Πινακας turkaegean 2022 06 28 182239

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

Τι έχει συμβεί

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό πως η φράση «τουρκικό Αιγαίο» καταχωρήθηκε τελικά και με τη βούλα, καθώς η Αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Τουρκίας να κατοχυρώσει τη χρήση της ονομασίας «Turkaegean» για την τουριστική της καμπάνια.

Παρόλο που η Αμερική δεν έκανε δεκτή τη χρήση του όρου, από την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ, η ονομασία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031.

 

Διαφήμιση