Αρχική Πολιτισμός Αυλαία σήμερα για το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αυλαία σήμερα για το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σύνταξη: ecozen.gr

0
φεστιβαλ βιβλιου θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα, Παρασκευή (24/6) και το πρώτο περίπτερο, αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο ύψος του Λευκού Πύργου, με το τελευταίο να φτάνει έως και περίπου το ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου». Το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με την ευγενική χορηγία του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιτεχνών Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν επετειακή συναυλία – αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με τίτλο “Υπόκλιση στο παρελθόν” την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ στον χώρο εκδηλώσεων δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια και αγαπημένη φωνή του συνθέτη Γιάννη Σπανού, Ντίνα Παπαϊωάννου.

Από τις 24 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου από τις 7 το απόγευμα και έως τις 11.00 το βράδυ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική  βιβλιοπαραγωγή με νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και παλαιότερες και να παίρνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.

Επίσης να επικοινωνήσουν με συγγραφείς στα περίπτερα των εκθετών που θα βρίσκονται καθημερινά και θα υπογράφουν τα βιβλία τους, ενώ θα μπορούν  να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στο χώρο των εκδηλώσεων μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης τόνισε «με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη συνεχή προσέλευση των πολιτών η οποία και φέτος προσδοκούμε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, είμαστε αισιόδοξοι πως θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα για το βιβλίο και τον πολιτισμό. Είμαστε βέβαιοι ότι, με την επίσκεψή τους με τις οικογένειες και τους φίλους τους από την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, θα είναι αρκετά ικανοποιημένοι με το εύρος των 40.000 τίτλων βιβλίων που μπορούν να δουν  και των 200  εκδοτών που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο μπορεί και στέκεται και αντιστέκεται αξιοπρεπώς στις δυσκολίες της ανθρωπότητας, της πανδημίας, των αυξήσεων και κάνει τον άνθρωπο να είναι αισιόδοξος προς το μέλλον.

φεστιβαλ βιβλιου θεσσαλονικης

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν :

α. διαγωνισμός φωτογραφίας του Φεστιβάλ

θα διεξάγεται  καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, Οι επισκέπτες θα μπορούν να στείλουν τη φωτογραφία τους, στα emails  του ΣΕΚΒΕ sekve@otenet.gr ή sekvethes@gmail.com, με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους ή και μήνυμα  στο face book στη σελίδα: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Μετά τη λήξη του 41ου Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα υπάρχει και βραβείο (βιβλία).

β. ψηφίζουμε το βιβλίο του Φεστιβάλ

οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη που θα βρίσκεται στην

Γραμματεία της Έκθεσης (αριθμός εκθετηρίου 58) , για να αναδείξουμε και φέτος το Βιβλίο του Φεστιβάλ.

γ. Έρευνα στο χώρο από την εταιρεία Interview με την συμμετοχή του κοινού.

Στις 29 Ιουνίου από τις 7 το απόγευμα και έως τις 10 το βράδυ  οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3  Αλέξανδρος Τριανταφύλλου και  Πάρις Παρασχόπουλος θα  μεταδίδουν τις εκπομπές τους ζωντανά από το χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία.

Για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 οι συγγραφείς θα δίνουν συνέντευξη τηλεφωνικά πριν την έναρξη λειτουργίας και στη συνέχεια θα μεταδίδεται από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου για τους επισκέπτες.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των εκθετών από όλη την χώρα, αυτή θα είναι φέτος αυξημένη και θα παρουσιαστούν περίπου 40.000 τίτλοι βιβλίων.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, γίνεται με τη συνδιοργάνωση, του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και του Δήμου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας Θράκης), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαφήμιση