Αρχική Περιβάλλον VIDEO: Πού βρίσκεται ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα;

VIDEO: Πού βρίσκεται ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα;

Σύνταξη: ecozen.gr

0
χανια δρομος
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα
Διαφήμιση

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για τον πλέον στενό επαρχιακό δρόμο Καλλικράτης-Καψοδάσος. Η τοποθεσία, παρά το γεγονός ότι είναι άγρια, έχει επίσης μια μαγευτική ομορφιά που σε ξεγελά.
Όσο όμορφη κι αν φαίνεται τόσο επικίνδυνη είναι.

Ο δρόμος βρίσκεται στο οροπέδιο Καλλικράτης στην ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων.
Ο δρόμος αυτός συνδέει το χωριό Καλλικράτης με το χωριό Καψοδάσος, όπου βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού του Καλλικράτη. Έχει μήκος 11 χιλιομέτρων και αποτελείται από συνολικά 27 φουρκέτες.

Τι είναι οι φουρκέτες Πρόκειται για τις στροφές του δρόμου με μια πολύ απότομη εσωτερική γωνία.
Έτσι, σας ανεβάζουν σε υψόμετρο έως και 800 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, απαιτεί μεγάλη προσοχή.

χανια δρομος3

Ο κίνδυνος αυξάνεται κατακόρυφα αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα και δεν υπάρχουν ασφαλείς οδοί διαφυγής, καθώς εκεί που τελειώνει ο δρόμος αρχίζουν οι βράχοι και τα κοτρόνια.

Συν τοις άλλοις, ανάλογα με την κατεύθυνση προς την οποία κινείστε, η κλίση είναι είτε ανηφορική είτε κατηφορική, ενώ ολόκληρος ο δρόμος έχει απότομη κλίση.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε τονπιο επικίνδυνο δρόμο της Ελλάδας, όπως είναι και ο τίτλος του, τότε καλύτερα να το κάνετε το καλοκαίρι, καθώς το χειμώνα η λάσπη και το χιόνι ανεβάζουν κατακόρυφα την επικινδυνότητα του εγχειρήματος.
Στην καρδιά της περιοχής Σκαφιά, ο Καλλικράτης είναι ένα χωριό που σημαδεύεται από την ιστορία. Η κρητική αντίσταση αποκτά εδώ όλη τη σημασία της.

χανια δρομος2

Βρίσκεται σε υψόμετρο 540 μέτρων και κατοικείται σήμερα από μερικές δεκάδες οικογένειες κατά την περίοδο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές σημείο για τους πεζοπόρους που διασχίζουν τα πολλά φαράγγια του νησιού της Κρήτης.

Το χωριό πήρε το όνομά του από τον ναύαρχο Μανούσο Καλλικράτη, ο οποίος ηγήθηκε ενός στρατεύματος 1500 Κρητικών για την υποστήριξη της άμυνας της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Ο Καλλικράτης και οι κάτοικοί του υπέστησαν πολλές φρικαλεότητες, συγκεκριμένα το 1770 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το 1821 και το 1866, όταν το χωριό πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών κατά των Τούρκων.

Στη συνέχεια, στις 8 Οκτωβρίου 1943, τριάντα άμαχοι εκτελέστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις με το πρόσχημα των αντιποίνων για τις αντιστασιακές προσπάθειες των Κρητικών κατά τη διάρκεια του ΒΠαγκοσμίου Πολέμου.

Στις 3 Οκτωβρίου 2018, το χωριό αυτό έλαβε με προεδρικό διάταγμα τη διάκριση τουμαρτυρικού χωριού.

ΠΗΓΗ: GREEK CITY TIMES

Διαφήμιση