Αρχική Special Topics Πούτιν: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» – Ο πόλεμος συνεχίζεται

Πούτιν: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» – Ο πόλεμος συνεχίζεται

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Διαφήμιση

«Εάν υπήρχε έστω και μια ευκαιρία να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με άλλα, ειρηνικά μέσα, θα είχαμε φυσικά επιλέξει αυτή την επιλογή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το RT.

Αυτά δήλωσε σε συνάντηση που είχε με τον Αρτέμ Ζόγκα, τον πατέρα του διοικητή του τάγματος Sparta Βλαντίμιρ Ζόγκα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Ντονμπάς.

«Εάν υπήρχε έστω και μία ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα με άλλα, ειρηνικά μέσα, εμείς, φυσικά, θα χρησιμοποιούσαμε αυτή την ευκαιρία. Αλλά δεν μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, δεν μας αντιμετώπισαν δίκαια», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Τόνισε ότι η χώρα του δεν είχε άλλη επιλογή.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι «οι στρατιώτες πολεμούν με θάρρος, ηρωικά, επαγγελματικά». «Όλα τα σχέδια υλοποιούνται. Το αποτέλεσμα θα επιτευχθεί – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», διαβεβαίωσε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την ομιλία του Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία, όπου παρά τις εκτιμήσεις των δυτικών ΜΜΕ, Ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε καμία σαφή ένδειξη για τα επόμενα βήματα.

Ρωσία

Ωστόσο, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα των διεθνών Μέσων είναι η κουβέρτα με την οποία ήταν προφυλαγμένος ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Να σημειώσουμε βέβαια ότι σήμερα στη Μόσχα οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, για αυτό ακυρώθηκε και μέρος του προγράμματος. Το δεύτερο που απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ είναι ότι ο Πούτιν κρατούσε το χέρι του και έτσι πυροδότησε νέα σενάρια ότι πάσχει από Πάρκινσον.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τίμησε τους νεκρούς του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου»

Στην πομπή του «Αθάνατου Συντάγματος» συμμετείχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που έγινε σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε στην πομπή, κρατώντας ένα πορτρέτο του πατέρα του, στρατιώτη πρώτης γραμμής, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στις 9 Μαΐου οι πολίτες διοργανώνουν πορείες σε πόλεις της Ρωσίας και του εξωτερικού με πορτρέτα συγγενών τους που συμμετείχαν στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

BIO RUSSIA
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
(Εικόνα: alliance/dpa/TASS)

Στον «πάγο» οι συνομιλίες

Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, μετέδωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν έχουν σταματήσει και διεξάγονται εξ αποστάσεως.

Ερωτηθείς πότε μπορεί να διεξαχθούν δια ζώσης συνομιλίες με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές, ο Μεντίνσκι απάντησε: «Χρειαζόμαστε να είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα για να συναντηθούμε δια ζώσης».

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του 40ου συνταγματάρχη του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχασε τον 40ό συνταγματάρχη του στην Ουκρανία, επιβεβαιώθηκε σήμερα, καθώς γιόρταζε την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα.
Ο αντισυνταγματάρχης Alexander Blinov, 42 ετών, σκοτώθηκε τον Μάρτιο, αλλά οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν διαψεύσει την είδηση του θανάτου του. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από μια φωτογραφία στον τάφο του στο Βόλγκογκραντ, στη νοτιοδυτική Ρωσία.
Η δολοφονία του Μπλίνοφ είναι ένα νέο ορόσημο στην παραπαίουσα εισβολή της Ρωσίας, με εννέα από τους στρατηγούς του Πούτιν να είναι επίσης γνωστό ότι έχουν πεθάνει από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαφήμιση