Αρχική Περιβάλλον VIDEO: Αναβλύζει νερό από μουριά 100 ετών στο Μαυροβούνιο

VIDEO: Αναβλύζει νερό από μουριά 100 ετών στο Μαυροβούνιο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
montenegrowatertree2
Διαφήμιση

Για λίγες ημέρες κάθε χρόνο, σε ένα λιβάδι στο Μαυροβούνιο, μπορεί κανείς να δει νερό να αναβλύζει από τον κορμό μιας μουριάς 100 ετών. Το φυσικό φαινόμενο στο χωριό Ντινόζα είναι ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο θέαμα για όσους έχουν την τύχη να το παρακολουθήσουν.

Η μαγεία είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η φύση είναι ο καλύτερος μάγος από όλους. Δείχνοντας ένα από τα κόλπα της, για άλλη μια φορά, η φύση εξέπληξε τους διαδικτυακούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ένα πολύ περίεργο θέαμα.

Μια μουριά στο Μαυροβούνιο, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φαίνεται να αναβλύζει νερό σαν να έχει τοποθετηθεί μια βρύση μέσα στον κορμό της. Το θέαμα έχει προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το πώς είναι δυνατόν ένα δέντρο να αναβλύζει νερό.

montenegrowatertree3

Αυτό το χωριό στην Ποντγκόριτσα έχει πολλά ρυάκια νερού. Τα ρέματα αυτά τροφοδοτούνται από μια πηγή. Την άνοιξη, όταν το χιόνι λιώνει ή ο τόπος δέχεται έντονες βροχοπτώσεις, υπερχειλίζει. Κάποιο μέρος της πηγής ρέει επίσης κάτω από αυτές τις μουριές. Ως αποτέλεσμα, όταν συμβαίνει η υπερχείλιση, μια βέλτιστη ποσότητα πίεσης έχει ως αποτέλεσμα το νερό να ανεβαίνει από κάτω από το δέντρο, στις κοιλότητες του δέντρου.

Οι κοιλότητες του δέντρου λειτουργούν ως πύλη για το νερό της πηγής ώστε να εξισορροπήσει την υπερχείλιση και να ανακουφίσει την πίεση. Αυτό το θαυμάσιο φαινόμενο είναι, αν και ετήσιο, ένα σπάνιο θέαμα, αφού συμβαίνει μόνο για μία ή δύο ημέρες.

 

 

ΠΗΓΗ: NEWS18.COM

Διαφήμιση