Αρχική COVID-19 Τέλος οι μάσκες στα καταστήματα από 1η Ιουνίου

Τέλος οι μάσκες στα καταστήματα από 1η Ιουνίου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
μάσκες κορονοϊός
Διαφήμιση

Από την 1η Ιουνίου αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Η χρήση της μάσκας θα παραμείνει ωστόσο υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, γηροκομεία και νοσοκομεία.

Σχετικά με τα πλοία αλλά και τα σχολεία το μέτρο παραμένει ως έχει και θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

«Η αναστολή του μέτρου σημαίνει πως δεν θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση χρήσης μάσκας σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες», είπε ο Υπουργός.

Μιλώντας για τις αποφάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο υπουργός είπε ότι η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τότε εργαζόμενους στους χώρους αυτούς. 

Άρση μέτρων - Καταστήματα

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός. 

 Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Διαφήμιση