Αρχική Special Topics Πυρκαγιά σε ρωσικό Ινστιτούτο αεροδιαστημικής κοντά στη Μόσχα (βίντεο)

Πυρκαγιά σε ρωσικό Ινστιτούτο αεροδιαστημικής κοντά στη Μόσχα (βίντεο)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Screenshot 2022 05 21 at 15 04 28 Προσθήκη άρθρου ‹ Ecozen — WordPress
Διαφήμιση

Πυρκαγιά σε ρωσικό ινστιτούτο αεροδιαστημικής που αναπτύσσει μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους ξέσπασε για άγνωστους λόγους σήμερα.  Το ινστιτούτο έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων και βρίσκεται μόλις 43 μίλια από τη Μόσχα.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο στο Ζουκόφσκι, μια εγκατάσταση που ασχολείται με την έρευνα για τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά που φαίνεται σε βίντεο είναι η τελευταία σε στρατηγικές ρωσικές τοποθεσίες κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Ουκρανία, με υποψίες ότι κάποιες από αυτές μπορεί να είναι σαμποτάζ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το ινστιτούτο, 43 μίλια νοτιοανατολικά της Μόσχας, το οποίο ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη αεροσκαφών όπως τα μαχητικά Su-27, MiG-29 και MiG-31, καθώς και διαφόρων πυραύλων.

Το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας ανέφερε: “Στις 9 το πρωί ελήφθη μήνυμα για πυρκαγιά σε υποσταθμό μετασχηματιστή, στο Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο στο Ζουκόφσκι. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα”.

Ήταν το πρώτο επιστημονικό ίδρυμα στη Ρωσία που συνδύαζε βασικές μελέτες, εφαρμοσμένη έρευνα, δομικό σχεδιασμό, πιλοτική παραγωγή και δοκιμές.

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν αλλεπάλληλες πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρκαγιάς την Τρίτη σε χημικό εργοστάσιο στο Νοβοσιμπίρσκ.

Δύο χημικά εργοστάσια που συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία υπέστησαν πυρκαγιές, η μία στο Kaprolaktam, στο Dzerzhinsk, που κάποτε κατασκεύαζε χημικά όπλα, στις 4 Μαΐου, και η άλλη δύο εβδομάδες νωρίτερα στο εργοστάσιο Dmitrievsky στο Kineshma.

Μια άλλη πυρκαγιά που προκάλεσε ερωτήματα για σαμποτάζ ήταν σε ρωσικό ινστιτούτο σχεδιασμού πυραύλων στο Τβερ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 22 υπάλληλοι και σχεδιαστές όπλων.

ΠΗΓΗ: Dailymail

Διαφήμιση