Αρχική Special Topics Πυρηνικός συναγερμός στο Τσερνόμπιλ (βίντεο)

Πυρηνικός συναγερμός στο Τσερνόμπιλ (βίντεο)

Σύνταξη: ecozen.gr

0
φωτια τσερνομπιλ
Διαφήμιση

Φωτιά γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας η οποία εκφράζει ανησυχίες για πιθανό πυρηνικό ατύχημα στο εργοστάσιο.

Οι φλόγες εξαπλώνονται όλο και περισσότερο λόγω του ανέμου. Μια γυναίκα διασώθηκε από τη σφοδρή πυρκαγιά, αναφέρουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο δάσος στην περιοχή Vishhorod, τα σκουπίδια του δάσους πήραν φωτιά. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες μας διέσωσαν έναν κάτοικο της περιοχής. Η φωτιά έκαψε 450 στρέμματα γύρω από το εργοστάσιο”, ενημερώνει η Κρατική Υπηρεσία Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στην Ουκρανία.

Η ζώνη αποκλεισμού κοντά στο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ έκλεισε μετά την τήξη του αντιδραστήρα το 1986. Αυτή η εγκαταλελειμμένη περιοχή εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνη, δεδομένου ότι η γη περιέχει ραδιενέργεια από την εποχή της μεγάλης καταστροφής.

Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη πυρηνικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματικές βόμβες αν έπαιρναν φωτιά, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των αρχών με την πάροδο του χρόνου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι παρακολουθούν λεπτομερώς την κατάσταση στη Ζώνη Αποκλεισμού, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές ραδιενέργειας, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού πριν από τηνετήσια περίοδο πυρκαγιών.

Φωτιά - Τσερνόμπιλ

Καθησυχάζει ο Ρόσι

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, ο οποίος δήλωσε ότι οι πυρκαγιές δεν συνιστούν ραδιενεργή απειλή για τους ανθρώπους.

Ο Ρόσι πρόσθεσε ότι, με βάση την προηγούμενη εμπειρία, τέτοιες πυρκαγιές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολύ μικρή αύξηση της συγκέντρωσης ραδιενέργειας στον αέρα. Πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός συμφωνεί με την εκτίμηση της Ουκρανίας, ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Παρασημοφορήθηκαν οι εργαζόμενοι του Τσερνόμπιλ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρασημοφόρησε την Τρίτη τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Τσερνομπίλ, οι οποίοιέσωσαν τον κόσμο από μια νέα καταστροφή, ενημερώνει το president. gov. ua.

Είμαστε ευγνώμονες σε όσους έσωσαν τον κόσμο από μια νέα καταστροφή το 2022. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Τσερνομπίλ και εκείνους στη ζώνη αποκλεισμού που εργάστηκαν, παρέμειναν στο εργοστάσιο και εξασφάλισαν την αδιάλειπτη δραστηριότητα σε πραγματικά απάνθρωπες συνθήκες υπό κατοχή και με τη ζωή τους να απειλείται, δήλωσε ο Zelenski.

Με πληροφορίες από : www.tylaz.net, www.ot.gr

Διαφήμιση