Αρχική Πολιτισμός Περίπατος Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας – Έναρξη για το 25ο Παζάρι...

Περίπατος Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας – Έναρξη για το 25ο Παζάρι Βιβλίου

Σύνταξη: ecozen.gr

Σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου ξεκινάει στην Πλατεία Κλαυθμώνος το 25ο Παζάρι Βιβλίου 2022, σε τιμές που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής.

0
Βιβλίο
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει τον καθιερωμένο Περίπατο Βιβλίου στις 7 Μαΐου, που από φέτος εκτείνεται και σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Περίπατος Βιβλίου είναι μια όμορφη βόλτα σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, με ιστορία ήδη 7 ετών, στη διάρκεια των οποίων καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως η βιβλιοφιλική βόλτα που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες και φίλους του βιβλίου να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους!

Το αναγνωστικό κοινό μπορεί να επιλέξει όποια διαδρομή επιθυμεί. Στην Αθήνα, η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου στην Πλατεία Κοτζιά με μια πρωτότυπη εκδήλωση που διοργανώνει η πολυγλωσσική βιβλιοθήκη We Need Books και απευθύνεται στους μικρούς φίλους του βιβλίου.

1 Χάρτης Ημέρα Βιβλίου περίπατος 2022

Ο αθηναϊκός Περίπατος περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας της Αττικής, συνολικά 39 σημεία της πόλης, και ολοκληρώνεται τις βραδινές ώρες. 

Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι και το Ξυλόκαστρο διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό. 

Αναμνηστικοί χάρτες, σελιδοδείκτες, μολύβια Faber και αφίσες θα μοιράζονται στους βιβλιόφιλους, τοποθετημένα μέσα σε μια καλαίσθητη τσάντα με το λογότυπο της δράσης.

2 Χάρτης Ημέρα Βιβλίου περίπατος 2022

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου ξεκινάει στην Πλατεία Κλαυθμώνος το 25ο Παζάρι Βιβλίου 2022, σε τιμές που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Το Παζάρι Βιβλίου θα συνοδευτεί από μια σειρά εκδηλώσεων που θα προσδώσουν εορταστικό χαρακτήρα στην πόλη. Θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι οποίες θα λειτουργήσουν και ως προάγγελος των μεγάλων εκδηλώσεων που ετοιμάζονται για το επερχόμενο Φεστιβάλ Βιβλίου, τον Σεπτέμβριο στο Ζάππειο.

pazari bibliou stin plateia klau

Το 25ο Παζάρι Βιβλίου 2022 διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Το Παζάρι θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να προμηθεύονται τον Χάρτη του Περιπάτου από τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στη δράση, και να ενημερώνονται από τη σελίδα της ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ στο facebook https://www.facebook.com/greekbookday/.

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροσωπικός γιατρός : 15 ερωτήσεις και απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας
Επόμενο άρθροΜας τελειώνει η άμμος; Μετά το νερό είναι η πρώτη σε κατανάλωση ύλη