Αρχική Special Topics - 2 Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ν.Α. Ευρώπης στο 10ο Συνέδριο Athens Energy Dialogues

Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ν.Α. Ευρώπης στο 10ο Συνέδριο Athens Energy Dialogues

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Διαφήμιση

Υπουργοί Ενέργειας της Ν.Α. Ευρώπης, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, ομιλητές διεθνούς εμβέλειας, κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, των οικονομικών και άλλων βασικών εταίρων, θα συναντηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου για να συζητήσουν τις σημερινές προκλήσεις ενεργειακής ασφάλειας και τον αντίκτυπό τους στην αγορά ενέργειας.

Το 10ο Συνέδριο Athens Energy Dialogues θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου στο Athenaeum InterContinental. Περισσότεροι από 70  ομιλητές διεθνούς εμβέλειας θα συμμετέχουν στο συνέδριo που έχει τίτλο «Energy Securities Strategies» και πραγματεύεται την αναβάθμιση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, μέσα από συζητήσεις πάνω σε ένα ευρύ φάσμα γεωπολιτικών, οικονομικών, τεχνολογικών και ρυθμιστικών θεμάτων που άπτονται του ενεργειακού μέλλοντος της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και με αφορμή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για την παγκόσμια οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, Υπουργοί Ενέργειας της Ν.Α. Ευρώπης, κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, των οικονομικών και άλλων βασικών εταίρων, θα συναντηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου για να συζητήσουν τις σημερινές προκλήσεις ενεργειακής ασφάλειας και τον αντίκτυπό τους στην αγορά ενέργειας.

10 athens energy dialogues

Στις θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν στο Athens Energy Dialogues συμπεριλαμβάνονται συζητήσεις για την ενεργειακή ασφάλεια, τις συνέπειες στην αγορά ενέργειας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον οδικό χάρτη για την απεξάρτηση από τον άνθρακα, για το εάν το υδρογόνο μπορεί να ενισχύσει την μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, οι επιπτώσεις των νέων θεσμών και μηχανισμών της αγοράς στην εμπορία ενέργειας, o κομβικός ρόλος του LNG, η ηλεκτροκίνηση και η επενδυτική στροφή στην πράσινη ανάπτυξη.

Στη διήμερη διάσκεψη συμμετέχουν ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Alexander Nikolov, Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, η Zorana Mihajlovic, Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας της  Σερβίας (μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος), ο Δρ. Alparslan Bayraktar, Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νίκος Παπαθανάσης,  Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ο Grzegorz Zielinski, Διευθυντής και Επικεφαλής Ενέργειας Ευρώπης της EBRD.

cf30fef6 8a10 athens energy dialogues69 8ec1 92fe 2b6b836061a1

Συμμετέχουν επίσης o Andrea Testi, Πρόεδρος, Elpedison, ο Philipp Kunze, Managing Director, BayWa r.e., ο Roudi Baroudi, Διευθύνων Σύμβουλος της Energy & Environment Holding, ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, ο Σωκράτης Φάμελλος, Πρώην Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Κρεμλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Ντίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ενέργειας & Αερίου της Protergia, ο Dr. Alex Papalexopoulos, President & CEO, ECCO Intl, USA, o Σπυρίδων Οικονόμου, Πρόεδρος Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση (ΚΑΠΕ), ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Φ/Β, ο Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας, ο Άλεξ Λαγάκος, COO της Blue Grid, ο Νικόλαος Λάζαρης,  Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies στην Ελλάδα, η Δρ Ευγενία Λειβαδάρου, μέλος του ΔΣ της Ελλάκτωρ, η Barbara Morgante, Επικεφαλής του Έργου Ελλάδας στην Italgas, ο Νίκος Νεζερίτης, Διευθυντής Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων της Alpha Bank, ο Γιώργος Πολυχρονίου, Διευθυντής Στρατηγικής της ΔΕΠΑ, ο Μιχαήλ Θωμαδάκης, Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΔΕΣΦΑ και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.athensenergydialogues.com

Η  εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό για online παρακολούθηση. Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά πατήστε ΕΔΩ για την εγγραφή σας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροGreen and Connected το λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθροΒρέθηκαν 200 πτώματα σε ερείπια πολυκατοικίας στη Μαριούπολη