Αρχική Υγεία - Διατροφή Μόνο ένα περιστατικό λέπρας στη χώρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Μόνο ένα περιστατικό λέπρας στη χώρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Σύνταξη: ecozen.gr

0
nosokomeio νοσοκομείο 2
Διαφήμιση

Μόνο ένα περιστατικό λέπρας έχει καταγραφεί στη χώρα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και συνιστά ψυχραιμία καθώς πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από την είδηση για ένα περιστατικό λέπρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, στο Ρίο.

Πρόκειται για μία 65χρονη που νοσηλεύεται απομονωμένη στη Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου ώστε να μην υπάρξει διασπορά και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι σε καλή κατάσταση.

Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.

Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

Φάρμακα - Χάπι

Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων.

Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με ελεύθερη είσοδο
Επόμενο άρθροΣε ποιες πλαστικές συσκευασίες επιβάλλεται το τέλος των 8 λεπτών