Αρχική Πολιτισμός Μαρία Χναράκη: Έβαλε την Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη νησιωτικής καινοτομίας

Μαρία Χναράκη: Έβαλε την Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη νησιωτικής καινοτομίας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Maria Hnaraki
Διαφήμιση

Η Δρ. Μαρία Χναράκη, μια κρητικιά που ζει και εργάζεται στη Φιλαδέλφεια ων ΗΠΑ , βραβεύτηκε φέτος με το βραβείο  Island Finance Forum (https://islandinnovation.co/finance-forum-2022/) για το παιδαγωγικό, διαπολιτιστικό, εμπειρικό έργο που προσφέρει με διεθνισμό, ευρύτητα και εξωστρέφεια για το νησί από όπου κατάγεται και στο οποίο κυρίως δραστηριοποιείται, την Κρήτη.

Εθνομουσικολόγος, λαογράφος και πολιτισμικός ανθρωπολόγος (M.A., Ph.D.), Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Drexel  στη Φιλαδέλφεια & Εκπαιδευτικός Σύμβουλος στο Kids Love Greece (https://www.kidslovegreece.com/en/)  έλαβε το βραβείο του «πρεσβευτή καινοτομίας με τη  μεγαλύτερη επιρροή». 

Maria Hnaraki

Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων παρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Island Innovation, James Ellsmoor, με κεντρική ομιλία από τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Bill Clinton.

Στην ομιλία της η κα Χναράκη τόνισε, τη σημασία της εκπαίδευσης με διάρκεια και συμμετοχικό τρόπο, όπως το νερό στην καθημερινότητά μας.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, λόγω της νησιωτικής καταγωγής και των βιωμάτων της, κατέχει καλά ότι… «κανένας μας δεν είναι νησί», ενώ όλοι είμαστε ιδιαίτερα αμαλγάματα με τις ίδιες εκφράσεις αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Αν αυτό το συνειδητοποιήσουμε εμπειρικά, αφήνοντας τους εαυτούς μας να χαθούν σε μινωικούς λαβυρίνθους και σωκρατικά μονοπάτια, αν παρατηρήσουμε βαθειά το είναι μας, και ως εξωτερικοί παρατηρητές, και, συνεπώς, αδράξουμε το «γνώθι σ’ αυτόν», τότε μπορούμε ελεύθερα να αναπνεύσουμε και να χτίσουμε διεπιστημονικές γέφυρες αλληλοκατανόησης που ξεπερνούν κάθε σύνορο.

maria hnaraki

Η Island Innovation παρέχει αξιόλογα νήματα και λειτουργεί ως σύγχρονη Αριάδνη που βοηθά παραδοσιακούς και σύγχρονους πολίτες να βρουν τρόπο να συνυπάρχουν ειρηνικά.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τους γονείς της για τις ρίζες, τους μαθητές της για τα κλαδιά, και την Island Innovation και τους συνεργάτες της για τους ανθούς.

INFO: Στο φετινό Island Finance Forum (https://islandinnovation.co/finance-forum-2022/) ανακοινώθηκαν και διακρίθηκαν, για πρώτη φορά, σε ειδική, διαδικτυακή «τελετή» οι νικητές και φιναλίστ 12 κατηγοριών των ετήσιων Island Innovation Awards (https://islandinnovation.co/webinar/island-innovation-awards-ceremony/).

Τα Island Innovation Awards διοργανώνονται σε συνεργασία με την Clinton Global Initiative (CGI) https://www.clintonfoundation.org/programs/leadership-public-service/clinton-global-initiative/ και αναγνωρίζουν ταλέντα σε άτομα, οργανισμούς και εργασίες που επιδρούν θετικά σε απομακρυσμένες και νησιωτικές κοινότητες παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας τους νικητές και τους φιναλίστ κάθε κατηγορίας, η Island Innovation αποσκοπεί στο να εμπνεύσει θετικά καθώς και να διευρύνει την ανταλλαγή γνώσης για τις νησιωτικές κοινότητες ανά τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://islandinnovation.co/island-innovation-awards/winners-and-finalists/

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣέ κίνδυνο τά ὑπέροχα μάρμαρα τῶν δαπέδων τῆς Ἁγίας Σοφίας
Επόμενο άρθρο«HRFLIX»: τo μοναδικό πολυτοπικό, διαδραστικό, κομβικό & ανατρεπτικό